”Festivalul medieval al cetății Severinului”, proiect de succes al municipalității, continuat și în 2017

Cavaleri și domnițe vor readuce în atenția publicului severinean și anul acesta, povești și obiceiuri din vremuri medievale, în cadrul celei de a doua ediții a ”Festivalului medieval al Cetății Severinului”, eveniment organizat de Palatul Culturii Teodor Costescu în parteneriat cu Consiliul Local Drobeta Turnu Severin și sprijinit de primăria municpiului.

Menestrelii și-au pregătit și ei instrumentele pentru a demonstra că muzica se poate face și fără ajutorul calculatoarelor și a instrumentelor moderne, iar bucătarii își vor instala din nou bucătăria în aer liber pentru a găti pentru oaspeții cetății medievale a Severinului. Totul se va întâmpla în perioada 1-3 septembrie când va avea loc o nouă ediție a festivalului medieval al cetății Severinului:

”Prima ediție a fost un succes și ne-a încurajat să continuăm. Anul acesta vom avea și mai multe surprize- vom avea un stand de bucătărie medievală, și nu este aceasta singura surpriză. Anul acesta vom avea mult mai mulți actori implicați în evenimente, iar dacă anul trecut am avut un număr de 80 de actori participanți, anul acesta vom avea 140. Ne dorim să transformăm acest eveniment în unul care să conteze pe harta festivalurilor de profil din țara și de ce nu, din străinătate” a declarat pentru descoperamehedinit.ro Daniel Cîrjan, viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

Cetatea medievală a Severinului va fi așadar gazdă bună deopotrivă pentru cei angrenați în spectacolul medieval precum și pentru toți cei care vor dori să redescopere obiceiuri din alte vremuri.

”Vom avea concerte medievale, vom avea ateliere meșteșugărești felurite și foarte interesante. În perioada 1- 3 septembrie la cetatea medievală a Severinului am pregătit evenimente care vor interesa un public larg, un public care credem noi că este interesat de acest gen de manifestări, din păcate rare la nivelul orașului nostru” a precizat Sorin Vidan, managerul Palatului Culturii Teodor Costescu.

Alăturați-vă așadar unui experiment istoric, interactiv, pentru trei zile, cu mai mult de 140 de „actori” de Ev Mediu care vor reconstitui istoria, un campionat fulminant de luptă, tir cu arcul, vânătoare cu șoim, muzică veche și o mulțime de ateliere de lucru!

Voica Briceag

5,877 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.