Fetele din cadrul „Centrului rezidențial pentru copilul separat de părinți” au participat la proiectul ANIMASEV-Animează Severinul

În perioada august-septembrie, fetele din cadrul Centrului rezidențial pentru copilul separat de părinți din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți au participat la o serie de activități recreativ-educative, oferite de proiectul ANIMASEV.

În aceste zile ele s-au implicat în activități specifice copilăriei, cum ar fi: jocuri, vizitarea cetății medievale, a parcurilor și a altor obiective din oraș, dar și în ateliere de creație unde au învățat tainele modelării vaselor de lut, tehnici de lucru în carton, cum se confecționează păpușile din linguri de lemn. Nu în ultimul rând, copiii au vizitat expoziția de caricaturi a celebrului Ștefan Popa Popas, deschisă la Muzeul Regiunii Porțile de Fier.

14291727_1124903170878736_3645266484930759556_n

Toate aceste evenimente în care au fost implicate fetele sunt parte ale unui proiect mai larg, numit generic ANIMASEV-Animează Severinul, proiect desfășurat în intervalul 22 iunie–30 octombrie, defalcat în 8 mini-proiecte tematice și care are ca scop educarea și dezvoltarea aptitudinilor copiilor institutionalizați.

ANIMASEV a luat naștere prin colaborarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți cu alte 8 instituții județene (Instituția Prefectului, Primăria Drobeta Turnu Severin, Palatul Cultura Theodor Costescu, Muzeul Regiunii Porțile de Fier, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport, Inspectoratul Școlar Județean, Asociatia ACT Integration și Asociația NIKE).

Sursa: comunicat de presă DGASPC Mehedinți

3,949 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.