A fost ales un nou vicepreședinte al Consiliului Județean Mehedinți

Prima ședință ordinară a Consiliul Județean Mehedinți a adus și modificări în structura executivă a acestuia. Un post de vicepreședinte  a rămas vacant încă de anul trecut după ce, în luna decembrie 2016, Liviu Mazilu și-a dat demisia din funcția de vicepreședinte al CJ. Liviu Mazilu ocupă acum un post de senator în Parlamentul României.

Primul punct de pe ordinea de zi a fost proiectul de hotărâre privind alegerea unui nou vicepreședinte de Consiliu Județean. A fost o singură persoană nominalizată din partea aliaței PSD-ALDE, în persoana lui Ionică Negru. Nomionlizarea lui Ionică Negru nu a fost susţinută şi de grupul PNL, căci, consilierii liberali au anunţat că nu au de gând să voteze un astfel de proiect. Liberalii nu au dorit să participe la vot pe motiv că nici nu vor să-l susțină pe acesta dar nici nu vor să voteze împotriva lui, conștienți fiind de faptul că PSD-ALDE au o majoritate confortabilă în cadrul Consiliului și votul lor nu ar schimba nimic.

Președintele Consililui Județean Mehedinți, Aladin Georgscu, a spus că la nivelul alianței pe care o reprezintă a existat o singură propunere, în persoana lui Ionică Negru: ”Așa cum a și rezultat astăzi din votul exprimat de colegii de la PSD ți de ALDE, am completat echipa la nivelul județului Mehedinți. Domnul Ionică Negru a fost ales în funcția de vicepreședinte. Fac precizarea că acesta a mai îndeplinit această funcție în mandatul trecut, pentru o perioadă de 1 an, perioadă în care eu am colaborat foarte bine cu el. Acesta este și motivul pentru care eu mi-am asumat această propunere. Îl felicit pentru obținerea acestei funcții și am convingerea că vom colabora foarte bine în interesul locuitorilor județului Mehedinți” a declarat la finalul ședintei, Aladin Georgescu.
DSC_0085

Până la urmă, majoritatea a decis, iar Ionică Negru a revenit pe postul de vicepreşedinte pe care l-a mai ocupat şi în mandatul trecut. Ionică Negru va prelua prerogtivele lui Liviu Mazilu din funcția de vicepreședinte al Consiliului: Mulțumesc coolegilor mei de la PSD și ALDE. Respect decizia celor de la PNL. Multumesc încă o dată președintelui Aladin Gerogescu pentru că a avut încredere în mine”, a declarat noul vicepreședinte al Consiliului Județean, Ionică Negru.

În final, toate proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi au trecut, căci PSD şi ALDE au o largă majoritate în Consiliul Judeţean.

DSC_0077

9,747 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.