A fost aprobat bugetul propriu al judetului. Afla aici pe ce ce vor cheltui banii

Consilierii judeteni au impartit banii judetului pentru anul in curs. Sumele au fost alocate pe capitole bugetare, iar fiecare institutie subordonata a primit sume de bani pentru functionare, pentru investitii si sumele necesare platii salariilor personalului angajat. Sanatatea, dezvoltarea infrastructurii rutiere precum si cofinanatarea necesara pentru proiectele cu finantare europeana vor fi prioritare anul acesta. In Mehedinti vor demara doua proiecte importante de infrastructura finantate pe programul de vecinatate Romania-Serbia si Romania -Bulgaria. Este vorba despre asfaltarea drumului judetean de interes turistic care traverseaza Podisul Mehedinti si va uni satul Bunoaica de Ciresu precum si de drumul judetean Husnicioara-Prunisor. De asemenea, anul acesta este posibil sa fie semnat si contractul de finantare in vederea implementarii celui mai amplu proiect de insfrastructura din Mehedinti, este vorba despre asflatarea unui tronson de drum de 112 kilometri compus din mai multe tronsoane de drumuri judeţene care ar urma să traverseze localităţile Gruia-Pătulele, Vînjuleţ-Rogova, Punghina-Oprişor-Bălăciţa, Gvardeniţa-Bîcleş-Tîmna şi drumul judeţean care duce către comuna Grozeşti pe o lungime de 25 kilometri:

Aladin Georgescu

In luna aprilie vom primi si vizita de precontractare din partea reprezentantilor Agentiei de Dezvoltare Regionala Sud Vest Oltenia in vederea demararii lucrarilor pentru drumul strategic, cerere de finantare depusa de catre Consiliul Judetean. Proiectul are o valoare de aproximativ 44 milione euro. Daca totul decurge asa cum trebuie, credem ca sunt sanse ca in luna aprilie sa semnam contractul de finantare„, a precizat Aladin Georgescu, Presedintele Consiliului Judetean Mehedinti.

De asemenea se are in vedere si asflatarea drumului judetean Balota-Bicles, iar in sensul acesta s-au alocat bani pentru realizarea Documentatiei de Avizare a Lucrarilor de Interventie. Drumul vine ca o manusa si in vederea sustinerii singurului eveniment aeronautic din Oltenia, Drobeta Fly In, miting aviatic care se desfasoara pe aerodromul din Balota.

Voica Briceag

9,366 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.