A fost semnat ordinul pentru începerea lucrărilor de asfaltare a Bld. Porțile de Fier. Vezi aici detalii

În data de 25 iulie s-a dat verde pentru începerea lucrărilor de asfaltare a bulevardului Porțile de Fier din Drobeta Turnu Severin, drum care duce către una dintre cele mai importante platforme industriale ale orașului. Odată cu această dată, constructorul are verde pentru organizarea șantierului și nu are nicio scuză pentru întârzierea începerii lucrării, așa că, cel mai târziu la 1 august, în zonă vor începe efectiv lucrările de amenajare a acestui sector de drum..

”Astăzi am semnat ordinul de începere a lucrărilor pe bulevardul Porțile de Fier, vorbim despre un tronson de 2,7 km. Sectorul de drum care urmează să fie asfaltat pornește din zona Parcului Rozelor și se termină în zona abatorului. Inițial au fost alocați 6.600.000 lei, licitația s-a câștigat cu 4.900.000, avem deja și o economie. Constructorul are termen data de noiembrie 2018 pentru finalizarea acestei lucări, dar noi sperăm că va termina lucrarea mult mai repede ”a precizat pentru descoperamehedinti.ro, Marius Screciu.

Starea drumului, deși dezastruoasă, nu a împiedicat investițiile în zonă. O fabrică de anvelope gigant unde lucrează aproximativ 500 de oameni este principalul agent economic din zonă. Pentru modernizarea fabricii s-au investit câteva sute de milioane de dolari.

Deopotrivă salariații precum și partenerii de afaceri ai reprezentanților companiei cu capital american au de suferit din cauza drumului dezastruos:

”Activitatea ne este destul de mult afectată și din punct de vedere al clienților. Ne este rușine să-i aducem aici, avem clienți noi care vin, iar pe mulți dintre ei, din cauza drumului, preferăm să îi aducem uneori chiar cu elicopterul la fabrică, asta ca să nu vadă gropile din România, mai ales că sunt clienți mari din străinătate, nume de top. Este o problemă și la nivel de angajați pentru că sunt oameni care lucrează în 3-4 schimburi și sunt unii dintre ei care vor să vină cu taxi, dar taxiurile refuză să vină până la fabrică din cauza drumului, ca să nu vorbesc și despre mașinile noastre de la firmă care intră în service de 6 chiar 7 ori pe an numai din cauza gropilor de aici ” a declarat pentru descoperamehedinti.ro Ovidiu Mărgan, director al companiei Eurotire Drobeta Turnu Severin.

În cadrul proiectului se vor executa amenajări de preluare a apelor pluviale, se vor amenaja trotuare și în același timp se vor amenaja spații verzi. Lucrarea se execută pe fonduri guvernamentale atrase prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa I.

 

Voica Briceag

8,624 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.