Foto: Festivalul Medieval al Cetății Severinului a început

Cu toate că vremea ploioasă nu le-a dat pace în această seară, zeci de severineni au venit la deschiderea Festivalului Medieval al Cetății Severinului. Spectatorii au făcut cunoștință cu trupele de soldați, au avut parte de jonglerii cu foc, demonstrații de luptă și muzică bună. Cei mici au fost impresionați de costumele prezentate, de jongleriile cu foc și de păsările de pradă.

festival

festival2

Evenimentul se doreşte a fi un experiment istoric, interactiv, pentru trei zile, cu mai mult de 70 de “actori” de Ev Mediu care vor reconstitui istoria, se vor întrece într-un campionat de luptă, tir cu arcul, vânătoare cu şoim, muzică veche şi o multime de ateliere de lucru. Astfel că, de mâine, severinenii sunt așteptați să viziteze fiecare tabără în parte, să le descopere istoria, tradițiile și obiceiurile.

Sâmbătă, deschiderea va fi la ora 11.00 iar pe parcursul întregii zile vom avea parte de: cursuri distractive de bucătărie medievală, dans alături de Scoala de dans medieval și renascentist, concurs de tir cu arcul, reconstituirea bătăliilor, jonglerii cu foc, ateliere și concerte Hereditas și Ad Hoc.

festival5

festival4

Festivalul Medieval al Cetății Severinului este organizat de primăria Drobeta Tunru Severin şi este menit să pună în valoare din punct de vedere turistic şi istoric Cetatea Medievală a Seveirnului.

festival3

Programul complet al festivalului îl puteți accesa aici:

Festivalul Medieval al Cetății Severinului, în acest weekend. Programul aici

 

7,021 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.