Guvernul a hotărât! Alegeri locale parţiale pe 11 iunie

Pe 11 iunie vor avea loc alegeri parţiale locale în acele localităţi unde, din varii motive, au fost vacantate funcţiile de primar. Proiectul este pe ordinea de zi a şedinţei de guvern care ava avea loc pe 20 aprilie la ora 16.00:

alegeri-parlamentare

13. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind stabilirea datei alegerilor parţiale pentru primari în unele circumscripţii electorale

14. PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru aprobarea calendarului acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor locale parţiale din data de 11 iunie 2017

În Mehedinţi sunt două localităţi unde funcţia de primar este asigurată cu titlu interimar- comuna Şimian şi comuna Godeanu. Ambele posturi au fost ocupate de membri ai Partidului Socila Democrat, iar vacantarea a intervenit după ce Constantin Truşcă, fostul primar al comunei Şimian a câştigat un mandat de deputat, iar mandatul primarului comunei Godeanu a încetat înainte de termen din cauza unei decizii a instanţei. Partidele nu s-au grăbit să facă nominalizări pentru cele două posturi, astfel încât la ora actuală nu se cunosc exact candidaţii.

Alegeri parţiale vor avea loc şi în alte două municipii reşedinţă de judeţ din Oltenia- este vorba despre capitala Băniei, Craiova, aici unde Lia Olguţa Vasilescu şi-a dat demisia după ce a fost numită ministru al muncii şi a câştigat un mandat de deputat, dar şi la Târgu Jiu, unde Florin Cîrciumaru a renunţat şi el la primărie pentru un loc în parlament.

Voica Briceag

3,422 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.