Posibili candidați pe lista PSD la alegerile parlamentare

Este înghesuială mare pe lista PSD pentru alegerile parlamentare din toamnă. Peste 12 CV-uri au fost depuse în vederea ocupării unui loc eligibil pe lista pe care partidul o va propune pentru acest scrutin. Printre aspiranţii la un fotoliu de parlamentar regăsim deopotrivă primari- care au dovedit că pot face ceva pentru comunităţi, dar şi foşti traseişi politic, obişnuiţi cu posturi călduţe de director în cadrul instituţiilor deconcentrate. Pe listă se regăsesc şi nume noi apărute în PSD, membri de partid care nu au nici măcar un an de vechime în formaţiunea politică. 

Se anunţă luptă la baionetă pentru ocuparea unui loc eligibil pe lista pe care PSD-ul o va propune mehedinţenilor cu ocazia alegerilor parlamentare din toamnă. Doritoare sunt peste 12 persoane, oameni care, unii dintre ei cum ar fi primarii- au dovedit că pot face ceva pentru comunităţi- iar la acest capitol îl regăsim pe Rafael Dunărinţu, primarul din Baia de Aramă, pe Costaiche Nistor de la Vînjuleţ sau pe Constantin Truşcă, primarul comunei Şimian.

vizitapsd

La un loc călduţ în Parlament mai visează şi oameni noi apăruţi în formaţiunea politică cărora nu li s-a uscat nici măcar cerneala pe carnetul de membru de partid – cum ar fi Doru Dumitrescu, Dorel Stăicuţ sau Manuela Prajea- unul dintre cei mai titraţi dascăli ai judeţului. Şi directorii de deconcentrate se văd parlamentari, iar CV-uri pentru a fi trecuţi pe listă au depus şi Adrian Drăghici şi Sorin Nicoliciu.

Printre doritori se mai regăseşte şi Alin Chirilă, angajat al Consiliului Judeţean dar şi Constantin Zimţa, fost activist comunist si unul dintre cei mai vechi membri ai PSD Mehedinţi. Parlamentar işi doreşte a fi şi Valentin Popescu, director al DGASPC Mehedinti. Şi dacă la Camera Deputaţilor e îngrămădeală mare, la Senat lucrurile sunt puţin mai clare, iar primul pe lista PSD pentru Senat se pare că va fi Liviu Mazilu, actualul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.

Celor 12 doritori mai trebuie adăugaţi şi ceilalţi deputaţi încă în exerciţiu ai PSD Mehednţi- Nicolae Şerban, Rodin Traicu, Marius Manolche şi Petre Daea şi ei dornici să îşi continue mandatele. Nu este exclus însă ca surpriza cea mare să vină de la Bucureşti, iar Liviu Dragnea să îşi impună proprii candidaţi la alegerile parlamentare din judeţul Mehedinţi, aşa cum dealtfel s-a mai şi întâmplat.

Voica Briceag

49,536 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.