Inițiativă online pentru candidatura lui C-tin Gherghe la primăria Orșovei

Constantin Gherghe, fostul primar al Severinului, este prezentat în mediul online drept ultima soluție pentru redresarea Orșovei. Recunoscut pentru tenacitatea administrativă, dar și pentru perseverența de a-și susține și duce până la capăt proiectele odată începute, la fel și angajamentele asumate de-a lungul campaniilor electorale, Gherghe, este prezentat în mediul online drept cea mai bună soulție pentru preluarea postului de primar:

”Orșoveni, a venit timpul să ne hotărâm singuri viitorul şi, să avem curajul ca în situații de criză profundă, să apelăm poate la cea mai bună soluție, cea de import, sau mai precis să convigem un ORȘOVEAN să vină acasă, aşa cum şi înaintașii noştri au făcut la vremea lor, apelând la familia de Hohenzollern. Şi ce decizie bună au avut curajul să ia, ce si cât de bine a fost au spus bunii’ străbunii’ si istoricii” se arată în mesajul postat pe facebook.

În mesajul postat pe facebook se face referire la ceea ce s-a întâmplat în Orșova după 1989, iar foștii primari ai orașului de la Dunăre sunt prezentatți ca simple marionete, oameni conduși de interesele de partid, dar și de propriile interese, puse mai presus de interesele orșovenilor simpli:

”Cu tot felul de partide şi candidații lor de carton, am tot avut de a face şi înainte şi după ’89. Propunerea pentru toate cele ce se petrec astăzi : GHERGHE CONSTANTIN, un conducător cu anvergură şi expertiză în administratie. De altfel, această propunere se regăsește şi în mintea multor membri ai comitetului de urgență al orașului, dar care nu au curajul de a o pune in aplicare, din varii motive. Opinia actualilor şefi de partide o cerem public, asta pe de o parte, pe de altă parte, cea mai importantă opinie rămâne a dlui GHERGHE, şi sperăm să fie de acord cu noi şi in viitorul apropiat să ne accepte aşa cum suntem” mai scrie pe rețeaua de socializare pagina Orșova dreaptă.

Constantin Gherghe a fost primarul Severinului în perioada 2008-2016, iar în perioada 204-2008 a deținut funcția de viceprimar al Severinului. Chiar dacă funcțiile administrative le-a deținut întotdeauna cu sprijin politic, în actul adminstrativ Gherghe a ținut politicul mereu la distanță și nu a permis imixtiuni politice în deciziile administrative. Odată cu alegerile din 2016, Gherghe s-a retras din viața publică și a revenit la profesia sa de bază, cea de avocat. În reptate rânduri, atunci când a venit vorba despre Orșova, Gherghe a spus că: la cât este de mic și de frumos, cu un primar bun, orașul poate fi făcut să se învârtă după soare.

 

Voica Briceag

13,409 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.