Liderul PNL Dr. Tr. Severin, mesaj pentru liberali la 142 de ani de la înființarea PNL

Astăzi, Partidul Naţional Liberal aniversează 142 de ani de la înfiinţare. 24 mai 1875 este ziua în care Ion C. Brătianu, alături de Mihail Kogălniceanu, A.G. Golescu, Gheorghe Vernescu și alți lideri marcanți ai societății românești, puneau bazele Partidului Național Liberal. Liberalii, prin liderii săi, au creat România Modernă. PNL a fost cel care a înfăptuit Independența României, prima Constituție, Reforma Agrară, Legea Electorală, Unirea de la 1918 și dezvoltarea economică sub deviza “Prin noi înșine!” Cu această ocazie, PNL Piatra Neamț și-a omagiat înaintașii, oameni vizionari care au creat mai mult decât un statut și o ideologie, au pus bazele României și a democrației.La 142 de ani, în fiecare zi, Partidul Național Liberal infirmă o veche zicală românească: ”Bătrânețe – haine grele”. PNL se apropie de un secol și jumătate de viață și, cu toate astea, continuă să întinerească.  

Daniel Cîrjan, liderul PNL Drobeta Turnu Severin, a ținut să reamintească astăzi colegilor liberali faptul că identitatea și valorile liberale trebuiesc păstrate și promovate:” La mulți ani, dragi colegi liberali, la mulți ani PNL! 142 de ani de la înființarea PNL sunt dovada că indiferent prin ce schimbări a trecut societatea românească, valorile liberale nu s-au schimbat. Fondatorii Partidului Național Liberal sunt și astăzi un model de succes și performanță la care trebuie să ne raportăm, să adaptăm și să îl promovăm. Identitatea şi valorile pe care le revendicau liberalii atunci trebuie păstrate cu demnitate şi promovate generaţiilor tinere pentru că sunt un exemplu de temeinicie şi au contribuit la crearea României moderne.”

danile cirjan

Partidul Național Liberal nu și-a schimbat esența – rămâne, de fapt, singura forță politică profund optimistă, singurul partid care crede cu adevărat în șansele și în capacitatea românilor de a-și construi un viitor modern, liber și democratic, a declarat miercuri președintele interimar al formațiunii, Raluca Turcan, în mesajul transmis cu prilejul împlinirii a 142 de ani de la înființarea partidului.

„PNL nu și-a schimbat esența: rămâne, de fapt, singura forță politică profund optimistă, singurul partid care crede cu adevărat în șansele și în capacitatea românilor de a-și construi un viitor modern, liber și democratic.  PNL a trecut prin momente și epoci de glorie și de persecuție. A trecut prin victorii superbe și înfrângeri dureroase. Mai ales la greu, liberalii au avut puterea de a se ridica și de a merge mai departe.

Putem fi mândri că suntem partidul care a desăvârșit unitatea națională a românilor acum aproape 100 de ani, putem fi mândri că suntem partidul care a adus în societatea românească modernizarea economică, egalitatea în drepturi a tuturor cetățenilor.  Am avut onoarea de a conduce Partidul Național Liberal într-un moment dificil și n-am ezitat să accept această misiune pentru că am toată încrederea în valorile și oamenii din PNL.  Obiectivul în această foarte intensă perioadă a interimatului, a fost asigurarea echilibrului și reclădirea încrederii. Am făcut tot posibilul ca acest obiectiv să devină realitate și cred că a devenit.

Astăzi sărbătorim 142 de ani de viață politică liberală și știm că drumul pe care mergem e un drum corect pentru România. După 1989, istoria a dat dreptate Partidului Național Liberal: viitorul României e un viitor liberal. Vor fi mulți propovăduitori ai eșecului. Acest lucru s-a mai întâmplat și, de fiecare dată liberalii au demonstrat că au forța, pasiune, că nu se pierd și nu se retrag. Este o energie extraordinară la membrii Partidului Național Liberal și soluția victoriei este punerea în valoare a acestei energii.

Astăzi sărbătorim și tot astăzi gândul nostru, al liberalilor, e la încercările ce vin. Am încheiat un proces de unificare și vom marca trecerea într-o nouă etapă prin alegerile care vor consolida noua echipă de conducere. Vom pregăti agenda liberală pentru următorii ani, care vor fi plini de provocări. Ne așteaptă un congres foarte important, unul din cele mai importante congrese din istoria Partidului Național Liberal. Sunt convinsă că va fi congresul clarificărilor și al certitudinilor. Oamenii de dreapta din țară așteaptă o noua viziune și o nouă acțiune politică, puternică, modernizatoare. Responsabilitatea congresului PNL este uriașă, pe măsura așteptărilor publice.” a scris  Raluca Țurcan pe Facebook

imageResize

3,653 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.