Marius Balu (PNL) si Serban Nicolae (PSD) proiect comun pentru asigurarea banilor pentru confortul termic al severinenilor

Asigurarea cu combustibil a termocentralei de la Halânga astfel încât aceasta să poată furniza agent termic în această iarnă severinenilor, este o problemă pe care şi-au asumat-0 şi doi dintre senatorii Mehedinţiului. Este vorba despre senatorul PNL Marius Bălu şi senatorul social democrat, Şerban Nicolae. Cei doi au trimis în atenţia preşedintelului Senatului o scrisoare prin intermediul căreia cer convocarea unei şedinţe a camerelor reunite ale Parlamentului în cadrul căreia să se supună votului aprobarea sumei de bani necesare pentru achiziţia de combustibil.

sn-1

150 miliarde lei vechi ar putea ajunge în conturile Primariei Drobeta Turnu Severin în condiţiile în care un amendament formulat de senatorul PSD de Mehedinţi, Nicolae Şerban, ar întruni voturile necesare adoptării, în comisiile reunite de buget-finanţe din Parlament. Demersul lui Şerban este susţinut şi de senatorul liberal, Marius Bălu, iar pentru urgentarea demersurilor, cei doi au depus şi o solicitarea la cabinetul preşedintelului Senatului:

serban-nicolae

“Eu am formulat deja un amendament în sensul în care am cerut ca 15 milioane lei să fie defalcaţi din cei 450 mil lei alocaţi unitatilor administrativ teritoriale pentru plata arieratelor. Am cerut mai exact ca 15 milioane să fie alocaţi direct către primari a Turnu Seveirn pentru asiguarea depăşirii iernii care urmeaza, din perspectiva asigurării cu agent termic. I-am spus şi lui Marius Bălu despre amendament, mai ales din perspectiva faptului că el este membru în comisia de buget-finanaţe a Senatului, iar în demersul către preşedintele Senatului, chiar l-am cooptat pe Marius Bălu şi l-am semnat împreună,” a precizat senatorul Serban Nicolae.

marius 2

Marius Bălu susţine pe de altă parte că acest demers ar trebui susţinut fără echivoc de parlamentarii de la toate partidele politice, mai ales în contextul în care situaţia economică a oraşului nu este una tocmai roză. Cert este că în acest moment se ştie că severinenii vor primi căldură tot de la termocentrala Halânga. Ceea ce nu s-a identificat până la demersul senatorilor Nicolae Şerban şi Marius Bălu, este sursa de finanţare pentru combustibil şi pentru plata salariilor angajaţilor care vor lucra la serviciul de termoficare: “Primarul municipiului impreună cu colegul meu, Virgil Popescu s-au ocupat mai mult de identificarea unei solutii tehnice pe care au si gasit-o, dar fara bani este foarte greu sa te descurci. Asa ca, impreuna cu colegul meu de Parlament, Şerban Nicolae ne-am dat mana si noi doi ne ocupăm de asigurarea finanţării pentru realizarea confortului termic pentru severineni. Aşteptăm rectificarea, noi am cerut 15 milioane lei care se vor adăuga la ce mai are primăria în cont, astfel incat sa trecem cu bine această iarnă. În aceste zile se fac demersuri astfel încât primăria să poată fi cea care va furniza căldură în această iarnă prin intermediul unei societăţi comerciale care va prelua temporar de la termo Halânga licenţele de producţie şi distribuţie a agentului termic.

Demersul celor doi reprezinta si o premiera caci, este pentru prima data cand parlamentari de la doua partide aflate in opozitie unul de fata de celalalt, isi dau mana pentru sustinerea intereselor judetului Mehedinti in parlament.

Voica Briceag

3,727 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.