Marius Screciu, ferm pe poziție cu privire la măsura fiscală prin care se diminuează veniturile bugetelor locale. Vezi aici ce spune

Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin și președintele celei mai importante organizații a PSD Mehedinți, este ferm pe poziție atunci când vine vorba despre măsura fiscală propusă de guvernul Tudose cu privire la diminuarea impozitului pe venit de la 16% la 10%, lucru care afectează serios veniturile bugetelor locale. Într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, Marius Screciu și-a prezentat punctul de vedere cu privire la acest aspect. Primarul Marius Screciu mai susține și că măsura de diminuare a impozitelor este bună, dar trebuie găsite soluții de compensare astfel încât bugetele de investiții ale primăriilor să nu aibă de suferit din această cauză:

,,Diminuarea impozitului este o măsură foarte bună pentru populație. Totuși, bugetul local al primăriei Drobeta Turnu Severin este afectat destul de serios în contextul în care, exact suma pe care am avut-o la dispoziție pentru investiții, o pierdem prin această scădere. Dacă aceste sume nu se vor compensa, atunci Turnu Severin ar rămâne doar cu banii necesari funcționării, nu am mai avea bani să continuăm investițiile propuse, va trebui să apelăm la împrumuturi, să căutăm alte soluții. Eu cred totuși că, soluții se vor găsi și am convingerea că dl. premier Tudose va găsi o soluție. La adunarea Asociației Municipiilor din România, premierul ne-a asigurat că bugetele locale nu vor avea de suferit,, a precizat Marius Screciu.

Printre măsurile aduse de așa numita ,,revoluție fiscală,, dincolo de măsura care se referă la impozitul pentru toate veniturile care urmează să fie plafonat la 10%, se regăsește și o directivă menită să evite posibilitatea ca multinaţionalele să-şi mai externalizeze profiturile, dar şi noi elemente care să ducă la combaterea evaziunii fiscale.

 

Voica Briceag

8,087 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.