Marius Screciu: ”Vreau ca toate asociațiile de proprietari să fie verificate de un expert contabil”

Zeci de severineni reclamă aproape zilnic activitatea președinților și administratorilor asociațiilor de proprietari! De la sume de bani, care se regăsesc doar în pixul celor care fac calcule, la zeci de alte probleme cum ar fi refuzul de branșare la utilități. Dincolo de aceste aspecte mai sunt și alte nereguli sesizate căci, zeci de persoane reclamă că banii pe care îi plătesc nu se regăsesc în plățile pe care administratorii le fac. Oamenii plătesc, dar banii nu ajung la timp la furnizorii de utilități.

Zilnic, pe masa reprezentanților biroului de îndrumare și control a asociațiilor de proprietari din Drobeta Turnu Severin ajung sesizări ale severinenilor cu privire la activitatea desfășurată de președinții și administratorii asociațiilor de proprietari. De cele mai multe ori, oamenii apelează la acest birou în momentul în care le-a ajuns cuțitul la os:

Zilnic avem sesizări din partea oamenilor. Încercăm în măsura în care putem să îi ajutăm. Atunci când suntem depășiți de probleme, îi îndemnăm să se adreseze instanței”, a declarat pentru descoperamehedinti.ro, Constantin Nicola, șef biroul de îndrumare și control a asociațiilor de proprietari din cadrul primăriei Drobeta Turnu Severin.

Pe de altă parte, astfel de sesizări ajung periodic și pe masa primarului Severinului, Marius Screciu. Cel mai des oamenii reclamă faptul că ei sunt la zi cu plata întreținerii, dar asociația figurează cu restnațe mari la furnizorii de utilități. Și din această cauză, edilul severinean a anunțat că vor urma controale la toate asociațiile de proprietari:

”În ultima perioadă a crescut foarte mult numărul severinenilor care reclamă nereguli la asociațiile de proprietari. Fie că banii plătiți de ei nu se regăsesc în plățile făcute de administratori, iar furnizorii de utilități somează asociația, fie faptul că facturile emise sunt încărcate, și așa mai departe. Este principalul motiv pentru care, începând cu anul viitor, voi solicita consilierilor locali să își dea acordul în vederea încheierii unui parteneriat între Consiliul Local Drobeta Turnu Severin și Corpul Experților Contabili Autorizați din Mehedinți în vederea demarării unor controale temeinice în documentele contabile ale tuturor asociațiilor de proprietari,” a spus Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

Astfel de controale efectuate de experții corpului contabililor autorizați au mai fost derulate și de alte primării din țară, iar în urma acestora au ieșit la iveală nenumărate nereguli. Nu ar fi de mirare să fie la fel și la Drobeta Turnu Severin, dacă ținem cont de numărul mare al reclamațiilor. Practic, locatarii spun că se simt de cele mai multe ori legați de mâini în relația cu reprezentanții asociațiilor de proprietari. Administratorii și președinți își fac legea lor, ignorând de cele mai multe ori drepturile locatarilor, sunt stat în stat, după modul în care se comportă cu aceștia. Singura cale pe care o au la dispoziție locatarii rămâne instanța de judecată și nu puțini au apelat la ea.

 

Voica Briceag

6,292 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.