Marius Screciu:,,Reamenajăm spațiul verde dintre Colegiul Național Traian și calea ferată,,

Un nou spațiu verde va fi amenajat în Drobeta Turnu Severin, în zona centrală a municipiului Drobeta Turnu Severin. Este vorba despre spațiul situat în spatele Colegiului Național Traian. Aici, zona verde se transformase într-un adevărat loc viran, un maidan neîngrijit și prietenos doar pentru oamenii străzii care își căutau adăpostul aici. Zona a redevenit în ultimii ani, odată cu reabilitarea și restaurarea cetății medievale a Severinului, atractivă pentru turiști, dar și pentru severinenii care preferă plimbările spre cetate sau spre Dunăre. Lucrările au început de aproximativ două săptămâni și vor fi gata, în câteva zile:

,,Este o zonă care nu a fost niciodată modernizată și îngrijită pentru a fi pusă în valoare. Am igienizat toată zona, am tăiat vegetația uscată, din păcate regulile C.F.R.  nu ne permit să intervenim și în apropierea căii ferate și spun din păcate, deoarece nici salariații CFR nu se înrijesc de această zonă, iar oamenii tind să creadă că noi nu ne facem treaba. Vom face o scrisoare și către CFR prin care le vom cere să curețe zona sau să ne permită nouă să facem acest lucru. Vom repara gardul Colegiului Național Traian, vom face alei, ne dorim să transformăm această zonă într-una de promenadă,, a precizat Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

Lucrările de reamenajare a zonei curpinse între Colegiul Național Traian și calea ferată vor fi gata la începutul lunii noiembrie. Primarul Severinului, Marius Screciu, a mai adăugat că intenționează să caute soluții și pentru amenjarea unei parcări aici, mai ales în contextul în care parcarea Inspectoratului Județean de Poliție a fost retrocedată, iar locurile de parcat sunt insuficiente după această decizie a instanței. În vedere se are și asfaltarea drumului de acces către piciorul podului lui Apolodor din Damasc.

Voica Briceag

4,333 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.