Ministrul dialogului social, vizită în Mehedinţi. Vezi aici cu ce ocazie, dar şi ce s-a discutat

Tineri sociali democraţi din toată ţara şi-au dat întâlnire în judeţul Mehedinţi, pe clisura Dunării unde a avut loc în perioada 12-14 mai 2017, Comitetul Executiv Național al Tinerilor Social Democrați din România. La eveniment a participat şi ministrul dialogului social social, Gabriel Petrea precum şi europarlamentari, parlamentari şi secretari de stat. Gazdă şi ghizi în Mehedinţi le-au fost liderul organizaţiei PSD Mehedinţi, Aladin Georgescu, primarul Severinului Marius Screciu, şi ei proveniţi din organizaţiile de tineret ale PSD, precum şi Bogdan Simcea, liderul TSD Mehedinţi şi principal organizator al evenimentului.

CEX PSD 2

Evenimentul a avut loc în localitatea Eşelniţa din Clisura Dunării, şi a fost un prilej numai bun pentru autorităţile judeţene de a promova zona, mai ales în contextual în care, la eveniment a participat şi ministrul dialogului social, dar şi mai mulţi parlamentari şi europarlamentari ai formaţiunii politice:

PETRE

Mulţumesc gazdelor noastre şi organizaţiei  din Mehedinţi pentru că este o organizaţie puternică, o organizaţiei unită,  iar acum aici la conducerea filialei este o generaţie tânără de politicieni, pentru că, nici preşedintele Georgescu nu este atât de îndepărtat ca vârstă faţă de noi, şi faptul că, inclusiv din Mehedinţi avem tineri în administraţia centrală, cred eu că demonstrează că lucrurile în PSD sunt într-o direcţie cât se poate de normală şi că am început să comunicăm cu toate generaţiile,” a precizat Gabriel Petrea, ministrul dialogului social.

Nu doar temele politce au fost în centrul discuţiilor, ci şi cele legate de promovarea zonei clisurii Dunării:

ALADIN GEROGESCU

”Consider că este oportună această organizare pe Clisura Dunării pentru că avem ce să promovăm şi ne mândrim cu această zonă, iar această reuniune care a adus aici miniştri, secretari de stat, europarlamentari şi tineri din toată ţara,  este o modalitate excelentă de a ne promova zona. Sprijinul meu faţă de tinerii din organizaţia de tineret a PSD Mehedinţi este binecunoscut.  Eu provin din această organizaţie, am fost la un moment dat, chiar preşedinte al unei organizaţii orăşeneşti de tineret şi cei care sunt alături de mine aici şi dl. secretar de stat Alin Chirilă, şi Bogdan Simcea, preşedintele organizaţiei de tineret, ştiu că în permanenţă i-am sprijinit şi trebuie să recunosc că şi ei au fost alături de mine şi şi de organizaţia PSD Mehedinţi” a precizat Aladin Georgescu, preşedintele PSD Mehedinţi.

Totoadată, Gabriel Petrea, ministrul dialogului social a mai precizat cu privire la clisura Dunării că:

cex TSD

Am stabilit la acest comitet executiva ca fiecare şedinţă de acum încolo să aibă loc în câte un judeţ, să ne cunoaştem mai bine ţara, să promovăm practic şi peisajele şi locurile din ţara noastră, să atragem cât mai mulţi turişti. Este un potenţial enorm aici, mie îmi place foarte mult această zonă, este a treia oară când vin aici. Avem nevoie de o infrastructură bine pusă la punct pentru a ajunge uşor aici. Locurile sunt superbe şi este un potenţial care trebuie valorificat şi mă bucur că reprezentaţii Consiliului Judeţean au un interes în a promova turistic această zonă şi de a atrage cât mai mult capital aici  În ultima perioadă PSD şi-a regândit strategia politică, iar tinerii au fost creditaţi cu prima şansă atunic când a venit vorba despre locuri eleigibile pe listele de consilieri judeţeni sau locali.

CEX TSD 3

Organizaţia de tineret a PSD Mehedinţi. Coordonată de Bogdan Simcea, a fost în fapt un actor principal la companiilor electorale:

SIMCEA

“Este cel mai mare eveniment pe care TSD Mehedinţi l-a organizat vreodată. Aş vrea să mulţumesc colegilor noştri de la organizaţia de tineret, dar şi seniorilor pentru ajutorul şi sprjinul acordat în organizarea acestui CEX naţional ”, a declarat Bogdan Simcea, liderul TSD Mehedinţi.

Alin Chirila

 

“Administraţia centrală, acolo unde activez acum, poate sprijini tineretul prin informare şi pe partea de coordonare. Putem veni în sprijinul dumnealor să le explicăm, să îi învăţăm lucuri care să îi ajute în viitoarele funcţii pe care le vor ocupa la un moment dat în administraţia publică locală şi centrală” a precizat şi Alin Chirilă, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale.

În cadrul reuniunii Tinerilor Social Democrați au fost aduse în discuție teme prioritare pentru tineri, care le vor permite dezvoltarea socio-profesională în cadrul comunităților din care provin.

 

Voica Briceag

 

5,629 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.