Municipiul Drobeta Turnu Severin inclus pentru prima dată în Top Forbes-Best Cities

Cele mai „deștepte” (smart) orașe din România au fost premiate la București. Pentru prima dată, primăria Drobeta Turnu Severin a fost inclusă în topul Forbes, iar primarului Marius Screciu i s-a înmânat un premiu special în cadrul acestei gale, orașul nostru fiind considerat ”orașul oportunităților în 2018”. 

 

”Acordăm premiul special pentru Drobeta Turnu Severin- orașul oportunităților în 2018- orice criză poate fi și o oportunitate, prin urmare, orice zonă cu grad mai redus de dezvoltare ar putea deveni una dintre cele mai dinamice în condițiile în care autoritățile locale devin conștiente de acest lucru și pun la punct o strategie de atragere a investițiilor”

Premiul a fost ridicat de primarul Severinului Marius Screciu:

”Între atâtea orașe puternice am apărut și noi. Facem eforturi deosebite să avansăm. Avem un oraș extraordinar de frumos, dar trebuie să creștem și din punct de vedere economic. Premiul pe care nu l-ați acordat ne arată că drumul pe care am pornit este un drum bun,” a precizat Marius Screciu.

Acest top propune cele mai bune orașe pentru business, care au investit atât în segmentul economico-social, prin investiții proprii și prin atragerea celor străine:

”Cele mai multe dintre criteriile pe care le luăm în calcul sunt cele care vizează date statistice de tipul PIB, cifra de afaceri pe județ, etc. Ce am remarcat a fost însă faptul că unele dintre județele care sunt în urma altora, au capacitatea de a reveni mult mai rapid”  a declarat Ionuț Bonoiu, redactor șef Forbes România.

 

În ultimii ani Severinul a început să atragă investiții străine care au generat locuri de muncă și au adus plus valoare orașului, dar și județului. Topul Forbes este cel mai râvnit top de business deopotrivă de autorități locale, dar și de companii și oameni de afaceri.

 

Voica Briceag

 

13,193 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.