O nouă clasă de politicieni promovată de PSD Mehedinţi. Află aici candidaţii partidului pentru parlamentare

Membrii Partidului Social Democrat, filiala Mehedinţi, şi-au stabilit prin vot secret viitorii candidaţi la alegerile parlamentare. A fost pentru prima dată în istoria mehedinţeană a formaţiunii politice când viitorii reprezentanţi ai PSD-ului în Parlamentul României au fost aleşi prin vot democratic de către membrii comitetului executiv al partidului care au dat semnalul reîmprospătării partidului. Pe lista pe care PSD-ul o propune mehedinţenilor cu ocazia alegerilor parlamentare din 11 decembrie nu se mai regăsesc relicve ale unui partid recunoscut pentru promovări impuse de la centru şi pentru prima dată, după revoluţie, pe listă nu sunt politicieni de import impuşi de organizaţia centrală.

alegeri-psd5Membrii comitetului judeţean executiv au ales ca la Camera Deputaţilor, lista să fie deschisă de Constantin Truşcă- liderul ligii aleşilor judeţeni ai partidului şi primar ales cu peste 90% din voturile locuitorilor comunei Şimian- una dintre cel mai mari comune ale judeţului şi votat de 68 dintre delegaţi, să ocupe acesată poziţie. Truşcă este uurmat de Valentin Popescu care la 32 de ani este cel mai tânăr candidat pe un loc considerat eligibil la alegerile parlamentare, din toată istoria Mehedinţiului.

alegeri-psd12

La Senat lucrurile au fost şi mai simple. PSD-ul consideră că la alegerile parlamentare va câştiga un singur mandat de senator, iar Liviu Mazilu a fost propus să deschidă această listă. Liviu Mazilu se află la prima candidtură, iar la precedentele alegeri parlamentare, deşi aflat în cărţi pentru un loc la Senat, a fost înlocuit pe ultima sută de metri cu Tudor Chiuariu.

alegeri-psd-1

Şedinţa de desemnare a candidaţilor PSD pentru alegerile parlamentare s-a lăsat însă şi cu nemulţumiri, iar organizaţia PSD Mehedinţi a pierdut un om de bază al filialei. Este vorba despre Costaiche Nistor, primarul comunei Vînjuleţ şi unul dintre cei mai vechi primari ai partidului, care a anunţat că părăseşte formaţiunea politică, nemulţumit de modul în care au fost desemnaţi candidaţii pentru alegerile parlamentare. Nu se ştie sigur dacă Costaiche şi-a dat şi demisia din partid, căci, conform legii aleşilor locali şi-ar pierde şi mandatul, din moment ce nu se mai regăseşte pe listele partidului din partea căruia a fost ales. Acelaşi lucru l-a făcut şi Vasilică Ologu-liderul organizaţiei PSD Dîrvari care a acuzat nereguli în desemnarea candidaţilor şi şi-a dat demisia din PSD cu toată organizaţia.

ologu

De trecut ar mai fi un hop, căci toate planurile organizaţiei PSD Mehedinţi ar putea fi date peste cap de organizaţia centrală a partidului care îşi dă acceptul final pe lista propusă de organizaţiile locale. Cum însă organizaţia PSD Mehedinţi a avut printre cele mai bune rezultate pe ţară la alegerile locale, este greu de crezut că lista nu va fi aprobată, aşa cum a fost ea propusă de filiala PSD Mehedinţi.

Voica Briceag

3,670 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.