Paşi importanţi pentru finalizarea lucrărilor la Muzeul Regiunii Porţilor de Fier. Vezi aici când se redeschide obiectivul turistic

Paşi importanţi pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare şi restaurare a Muzeului Regiunii Porţilor de Fier se fac în această perioadă în vederea redeschiderii obiectivului de interes turistic major. Una dintre cele mai importante lucrări a fost realizată astăzi (n.r. marţi 25.04.2017), fiind vorba despre montarea pasarelei care va traversa calea ferată şi va duce către punctul de belvedere care oferă turiştilor posibilitatea să admire piciorul podului construit de Apolodor din Damasc.

pasarela muyeu

Pentru a se convinge că nu mai există niciun dubiu că lucrările vor fi gata cel mai trâziu la finalul acestui an, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţ,i Aladin Georgescu, urmăreşte cu fermitate lucrările executate aici. Montarea pasarelei a fost una dintre cele mai complicate lucrări care s-a executat cu succes.

aladin pe pasarela

„Lucrările sunt foarte avansate, ca dovadă stă lucrarea care s-a executat astăzi, fiind una dintre cele mai complexe lucrări pe care le-a presupus acest proiect şi anume montarea unei pasarele peste calea ferată. Această pasarelă asigură accesul turiştilor către piciorul podului care, până la sfârşitul anului va fi reabilitat, aşa cum prevede proiectul tehnic. A fost o procedură destul de greoaie, nu neapărat pentru confecţionarea acestei pasarele de peste 20 de tone, cât pentru obţinerea autorizaţiilor pentru întreruperea traficului feroviar. Am avut la dispoziţie aproximativ 2 ore, ne-am încadrat şi cred că s-a realizat o lucrare de bună calitate. Pe de altă parte, sunt foarte optimist pentru că lucrările sunt în grafic, că se vor termina la timp. Cred că, din această vară vom începe să primim turişti în incinta muzeului regiunii Porţilor de Fier”
a precizat Aladin Georgescu, Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi.

Tot preşedintele Consiliului Judeţean a fost cel care a impus termene ferme echipei care coorodonează lucrările de reabilitare şi restaurare la muzeu. Aladin Georgescu a transmis ferm că nu are de gând să mai accepte vreo întârziere, iar reprezentanţii echipei de proiect şi-au asumat data de 1 august ca şi dată pentru redeschiderea muzeului.

aladin, silvia si ilina

Odată finalizate şi lucrările la Muzeul Regiunii Porţilor de Fier se poate vorbi despre un circuit al obiectivelor turistice pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin. Modernizată a fost şi cetatea medievală a Severinului, Palatul Culturii Teodor Costescu precum şi castelul Artelor din Drobeta Turnu Severin.

Voica Briceag

10,434 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.