Peste 735 de milioane de euro sunt disponibili la nivelul regiunii SV Oltenia pentru primării și IMM-uri

Consiliul Județean Mehedinți a primit astăzi vizita Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, prin reprezentantul său Marilena Alecu, șef compartiment comunicare, promovare și informare al Direcției Politicii Regionale și Comunicare. Autoritățile publice locale din județ au fost informate asupra oportunităților de finanțare europeană, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, finanțare ce reprezintă o șansă în plus pentru dezvoltarea comunității.

Primăriile din Mehedinți au posibilitatea să acceseze bani europeni, pe axele prioritare 3 și 8, constând în reabilitarea energetică a clădirilor publice, dar și în sprijinirea infrastructurii sociale, cu accent pe grupurile vulnerabile ale vârstnicilor. Valoarea totală alocată zonei de sud-vest a Olteniei este de 715 milioane euro, iar unitățile administrativ-teritoriale din Mehedinți au posibilitatea să depună proiecte pe programul operațional 2014-2020, începând din data de 28 februarie 2017, până în data de 28 august 2017.

Președintele Consiliului Județean, Aladin Georgescu a avertizat primăriile din județ că trebuie să profite de această oportunitate: În calitate de președinte al Consiliului Județean Mehedinți, transmit tuturor primarilor din județ să profite de această oportunitate, pentru o dezvoltare temeinică a Mehedințiului!, a declarat acesta.

16252513_388625941498500_3802651080213754638_o

În plus, Autoritatea de Management pentru POR a lansat cererea de proiecte in cadrul Axei prioritare 2 – Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, Prioritatea de investiții 2.2 Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor

Informații relevante pentru acest apel de proiecte:

 • Perioada de depunere: 23 februarie 2017, ora 12.00 – 23 august 2017, ora 12.00 (perioada de depunere a proiectelor poate fi redusă în cazul în care bugetul apelului este consumat mai devreme)
 • Solicitanți eligibili: societățile sau societățile cooperative care se încadrează în categoria IMM-urilor din mediul urban, sau a întreprinderilor mijlocii din mediul rural.
 • Valoarea eligibila a proiectului: 000 euro – 1 mil. euro
 • Tipuri de investiții eligibile:
  • ajutor de stat regional:
   • Construirea, modernizarea, extinderea spațiilor de producție/servicii;
   • Dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line;
  • ajutor de minimis:
   • Implementarea procesului de certificare a produselor, serviciilor sau diferitelor procese specifice, sistemelor de management al calității, mediului sau sănătății;
   • Internaţionalizarea (participarea la târguri şi expoziţii internaţionale, investiţii în adaptarea proceselor tehnologice de producţie la sistemele de certificare şi standardizare specifice pieţelor de export, etc).

AM POR a anuntat și prelungirea termenului de depunere a cererilor de finantare in cadrul apelului 2.1.A Microintreprinderi, pana la 27.04.2017 (ora 12:00).

 

 

4,721 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.