PNL Mehedinți: „Severinul va primi bani pentru căldură”

Declaraţiile ferme ale liderului PSD Mehedinţi, Aladin Georgescu, au fost combătute într-o conferinţă de presă de liberali. Virgil Popescu, preşedintele PNL Mehedinţi, a spus că Severinul va primi sumele necesare să acopere achiziţia de combustibil. După rectificarea de miercuri, banii vor fi viraţi în fondul de rezervă al guvenrului, iar de acolo vor fi repartizaţi către primăriile care au cerut bani pentru asigurarea termoficării: ”Mehedințiul este prins în acest moment cu 3.000.000 lei pentru cheltuielile cu asigurările sociale, salarii și ajutoare sociale pentru toate UAT-urile iar, pentru cote defalcate din TVA este prins cu o sumă de 17.506.000 lei. Acești bani se vor împărți între toate primăriile din județ. Referitor la banii pentru încălzirea municipiului, țin să amintesc că până acum nu am văzut pe nimeni de la PSD, în afară de primarul Screciu, să se zabtă sau să fie interesat de soarta căldurii din oraș. Fondul de rezervă al primului ministru se va alimenta în această rectificare bugetară, urmând ca în ședința următoare, prin Hotărâre de Guvern – să se scoată pentru cele 8 orașe – nu numai pentru Severin. Sunt 8 orașe din țară în aceeași situație. Eu îi asigur pe severineni că liberalii se vor zbate și vor aduce banii pentru combustibil , în așa fel încât căldura să fie asigurată pe tot parcursul iernii. A fost schimbată legislația și anul acesta nu s-au mai putut da banii direct prin OUG, așa că o să se aloce banii necesari printr-o hotărâre de Guvern.” a declarat liderul partidului, Virgil Popescu.

dsc_0700

Liberalii au mai spus că, în fapt, declaraţiile făcute de liderii PSD în cadrul unei conferinţe de presă sunt simple afirmaţii electorale. Mai mult decât atât, fondurile necesare asigurării confrotului termic stau în pixul ministrului dezvoltării, nimeni altul decât social democratul, Vasile Dîncu: ”Știu că Cioloș este mai nou paratrăsnetul tuturor nemulțumirilor sau frustrărilor celor de la PSD dar să știți că banii trebuie să vină de la Ministerul Dezvoltării care e condus de pesedistul Dîncu. Am mai spus, n-am văzut pe nimeni de la PSD Mehedinți să-și rupă hainele de pe el prin fața biroului lui Dîncu. Mi se pare neserioasă această atitudine de bucurie că nu s-a rezolvat problema astăzi. Eu cred că îi vom lăsa pe cei de la PSD să facă conferințe de presă în fiecare zi, iar noi vom rezolva problemele mehedințenilor în fiecare zi”, a declarat senatorul liberal, Mariu Bălu

Dincolo însă de discuţiile purtate pe marginea acestui subiect, cert este că, la ora actuală, în conturile Severinului nu sunt bani pentru asigurarea căldurii decât până la finalul lunii decembrie.

9,210 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.