PNL Mehedinți, strâge semnături împotriva TVA defalcat. Vezi aici motivele

PNL se opune cu vehemență introducerii obligatorii a TVA-ului defalcat promovată de Guvernul Dragnea 2. Este și motivul pentru care membrii Partidului Național Liberal au demerat o campanie de strângere de semnături împotriva introducerii contului special pentru plata TVA în mod obligatoriu. În Parlament, la dezbaterile pe tema acestei Ordonanțe, în plenul Senatului și apoi în Camera Deputaților, parlamentarii PNL vor susține adoptarea amendamentului propus, care prevede ca aplicarea plății defalcate a TVA-ului să fie una opțională, și nu obligatorie. PNL va căuta susținere la nivel național, de la mediul de afaceri, persoane fizice, dar și asociații patronale pentru a putea susține acest amendament.

,,Firmele plătitoare de TVA vor fi silite să facă două plăți pentru fiecare factură (una pentru TVA, în contul special, celaltă – fără TVA – în contul obișnuit). 300.000 de firme vor trebui să-și deschidă noi conturi la bănci și la trezorerie, să-și modifice sistemele informatice pentru a putea ține evidența TVA în timp real. Toate firmele vor suporta haosul și costurile generate de implementarea acestei măsuri. Vor crește substanțial cheltuielile făcute de firme pentru a se pune la punct și a face față noilor cerințe,, a declarat Daniel Cîrjan prim-vicepreședinte PNL Mehedinți.

Despre această măsură a guvernului liberalii mehedințeni mai spun că, va distruge mediul de afaceri:

,,Este o măsură prin care Guvernul PSD-ALDE, condus de Dragnea și Tăriceanu jupoaie sectorul privat, care își desfășoară activitatea onest și care contribuie la bugetul statului,, a declarat Dumitru Mărculescu, secretra general PNL Mehedinți.

Mehedințenii care vor să susțină acest demers al liberalilor, o pot face semnând împotriva introducerii acestei măsuri la sediul partidului de pe Bulevardul Carol I.

 

Voica Briceag

3,952 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.