Prefectul de Mehedinţi şi-a dat demisia din funcţie. Vezi cine vine în locul lui.

Gest de normalitate din partea prefectului de Mehedinţi, Cristinel Pavel, care şi-a anunţat demisia din funcţia de prefect la scurt timp după ce, guvernul care l-a nominalizat să ocupe acest post, şi-a pierdut susţinerea parlamentară.  Prefectul a înţeles că, mandatul său trebuie să se termine odată cu mandatul guvernului, motiv pentru care nu a recurs la niciun tertip pentru a-şi păstra în continuare postul.

cristinel-pavel

Este pentru prima dată când în politica mehedinţeană când un prefect nu ţine cu dinţii de post, căci sunt de notorietate cazurile prefecţilor de Mehedinţi care au recurs la tot soiul de tertirpuri pentru a-şi prelungi mandatul- de la concedii medicale, la schimbarea macazului politic, totul pentru a rămâne în continuare în Palatul Administrativ al judeţului. Pavel pare să fi înţeles faptul că guvernul Cioloş pe care îl reprezenta în Mehedinţi şi-a pierdut susţinerea parlamentară şi printr-un gest de bun simţ şi decenţă şi-a depus şi el mandatul.

Guvernul urmează să ia act de demisia prefectului de Mehedinţi, Cristinel Pavel, prin publicarea hotărârii de vacantare a postului în Monitorul Oficial, iar până la o nouă nominalizare, prerogativele funcţiei de prefect vor fi preluate de subprefectul judeţului, Andrei Stănişoară.

andrei-stanisoara

Noul guvern, odată învestit urmează să facă o nouă nominalizare pentru funcţia de prefect al judeţului. Şi cum la nivel guvernamental se prefigurează o alianţă PSD-ALDE-UDMR, persoana nominalizată să ocupe această funcţie de deminitate publică va proveni cel mai probabil din rândul acestor formaţiuni politice.

În 2004, în timpul guvernării Alianţei D.A., guvernul Tăriceanu a fost reprezentat în Mehedinţi de Laszlo Madars, primul prefect de etnie maghiară din judeţ.

Voica Briceag

12,048 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.