Prelungire pentru finalizarea proiectului care vizează modernizarea reţelei de apă şi canal în Mehedinţi

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a aprobat continuarea a 19 proiecte din mai multe regiuni din România, în valoare totală de 1,3 miliarde de euro. Proiectele se referă la sistemul de alimentare cu apă, cel de canalizare și epurare, sistemul centralizat de termoficare urbană și la infrastructura de transport feroviar și rutier.

corina-cretu

“Toate aceste proiecte au început în perioada 2007-2013, dar pot fi finalizate în perioada actuală de programare”, a precizat Corina Crețu.

De această prelungire a reţelei de apă şi canal beneficiază şi judeţul Mehedinţi care are în implementare un amplu proiect de modernizare a reţelei de apă şi canal.

apa-si-canal-in-mehedinti

Cele 15 proiecte de apă şi apă uzată includ realizarea de infrastructură şi facilităţi de tratare a apei uzate. Astfel, captarea de apă va fi îmbunătăţită, reţeaua şi instalaţiile de pompare vor fi reabilitate şi extinse, iar staţiile de tratare a apei uzate vor intra în categoria nou-construite sau îmbunătăţite. Această infrastructură contribuie la oferirea de servicii şi un grad de acoperire în ce privește apă curentă şi cea uzată în conformitate cu directivele europene, în mod special cele legate de calitatea apei şi tratarea apei uzate în mediul urban. Acest proiect a înregistrat întârzieri din cauza procedurii de atribuire, căci atribuirea luctărilor a fost contestată în mod repetat.

Voica Briceag

2,956 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.