Presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, solicita C.J.S.U. acordul pentru achizitia unui sistem Real Time PCR pentru detectarea infectiei cu COVID-19

Presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Aladin Georgescu, cere acordul Comitetului Judetean pentru situatii de urgenta pentru achizitia unui sistem care sa permita testarea populatiei in vederea depistarii infectiei cu COVID-19:

„Spitalul Județean de Urgentă solicită Comitetului Județean pentru Situații de Urgență acordul pentru achiziția în regim de urgență a unui sistem Real Time PCR și a kiturilor necesare în vederea demarării procedurilor de testare a eventualelor cazuri de Coronavirus la Spitalul din Drobeta Turnu Severin. Sper să primim acordul în cel mai scurt timp. Cu cât ele întârzie, cu atât situația poate fi mai greu de gestionat!”, a spus Aladin Georgescu, presedintele consiliului Judetean Mehedinti.

In acest moment, in judetul Mehedinti nu exista aparatura necesara pentru depistarea acestui virsu, motiv pentur care, toate probele recoltate sunt trimise la Craiova pentru depistarea unor posibile infectii.

Conform ghidului elaborat de Organizația Mondială a Sănătății, publicat pe data de 2 martie 2020, etapa esențială în diagnosticul COVID19 este identificarea virusului SARS-CoV-2. Pentru aceasta, se recomandă prelevarea de probe respiratorii superioare (exsudat nazal sau faringian), preferabil împreună cu sange și probe respiratorii inferioare (spută sau lavaj bronhoalveolar – în cazul formelor grave de boală). Ulterior, se recomandă identificarea virală prin metoda rRT-PCR (reacție de polimerizare în lanț). Proba se consideră pozitivă dacă se detectează două fragmente genetice specifice coronavirusurilor, dintre care unul specific SARS-CoV-2.

Un astfel de demers a fost facut si de presedintele Consiliului Judetean Prahova, cel caere a convocat Consilul Județean Prahova în ședință de îndată, în vederea alocării sumei de 1,513 milioane de lei pentru achiziționarea de aparatură medicală necesară Spitalului Județean de Urgență Ploiești, în contextul epidemiei de coronavirus. Un aparat de analiză a probelor biologice prin tehnica Real Time PCR, cu care va putea fi diagnosticată rapid o eventuală infectare cu coronavirus costa aproximativ 400.000 lei.

 

Voica Briceag

1,392 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.