Prim ministrul Sorin Grindeanu doreşte ca prefecţii să aibă rang de secretar de stat

Premierul Sorin Grindeanu a declarat că Executivul va elabora un Cod administrativ, astfel încât prefecţii şi şefii deconcentratelor vor avea funcţie de demnitate publică.

Sorin Grindeanu

„Eu cred că trebuie să ieşim din această ipocrizie legată de «avem un prefect, care este înalt funcţionar public şi e greu să îi schimbăm că sunt înalţi funcţionari publici». Este o ipocrizie. De fiecare dată când s-a schimbat câte un Guvern, s-au schimbat prefecţi, subprefecţi ş.a.m.d. De aceea fiind şi reprezentantul – pentru că prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu – e normal să trecem aceste funcţii, ca să dau doar un exemplu, va avea prefectul post de demnitate publică, pe salariu de secretar de stat, astfel încât schimbările să fie cât se poate de normale şi să ieşim din această ipocrizie unde ne furăm singuri căciula de vreo 13-14 ani”, a declarat Grindeanu, citat de Agerpres.

Premierul a mai spus că inclusiv şefii deconcentratelor sunt reprezentanţii ministerelor şi trebuie să aplice Programul de guvernare în judeţ: „Şi aici trebuie să găsim o soluţie în cel mai scurt timp, astfel încât să mergem pe aceeaşi linie. N-are sens să ne furăm singuri pălăria”.

Voica Briceag

3,428 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.