Programul teraselor din Mehedinți, rămâne nemodificat. Masca de protecție, obligatorie în spațiile publice și obiectivele turistice din clisura Dunării

Membrii comitetului județean pentru situații de urgență au revenit asupra deciziei prin care se hotărâse limitarea programului teraselor din județ până la maximum ora 23:00. Astfel, noile reguli care vor intra în vigoare pentru limitarea răspândirii coronavirusului, adoptate în data de 1.08.2020, se referă la:

Art. 1. (1) În aplicarea art. 5 alin. (2) lit. d) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările ulterioare, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise, începând cu data prezentei hotărâri, până pe data de 16.08.2020, astfel:

– în intervalul orar de funcționare, începând cu ora 07:00 în toate piețele și târgurile deschise pe raza unităților administrativ-teritoriale din județul Mehedinți, indiferent de forma de proprietate;

– în intervalul orar de funcționare, începând cu ora 07:00 în toate stațiile de autobuz, peroane și alte asemenea, precum și la o distanță de minim 20 m de acestea;

– începând cu data de 07.08.2020, în intervalul orar 10:00-20:00 pentru obiectivul turistic aflat pe DN 57, în golful Mraconia din localitatea Dubova „Chipul lui Decebal” pe o distanță de 100 m de o parte și de alta a acestuia; – în intervalul orar de funcționare, pe ambarcațiunile de agrement, în special cele din zona Clisurii Dunării;

– în zona de așteptare, la intrarea în sediile instituțiilor/operatorilor economici/unităților sanitare publice și private, la începutul și sfârșitul programului de lucru și la schimburile de tură;

– în zona de așteptare, la intrarea în sediile instituțiilor/operatorilor economici/unităților sanitare publice și private, în intervalul orar de funcționare, de către cetățenii care solicită informații/servicii din partea acestora.

Art. 2. (1) Comitetele Locale pentru Situații de Urgență de pe raza județului Mehedinți vor stabili, prin hotărâri proprii, adoptate până la data de 03.08.2020, arterele pietonale și celelalte zone intens frecventate de persoane de pe raza fiecărei unități administrativ-teritoriale, unde va fi instituită obligativitatea purtării măștii de protecție, altele decât cele enumerate la art. 1.

(2) Arterele pietonale și celelalte zone intens frecventate de persoane de pe raza fiecărei unități administrativ – teritoriale stabilite prin hotărâri ale Comitetele Locale pentru Situații de Urgență prevăzute la alin. (1) se vor transmite de îndată, după adoptare, la Secretariatul Tehnic Permanent alComitetului Județean pentru Situații de Urgență și vor constitui anexe la prezenta hotărâre.

Art. 3. Autoritățile publice locale vor înștiința toți administratorii/proprietarii de spații publice deschise de tipul celor enumerate la art. 1 privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție.

Art. 4. Autoritățile publice locale/administratorii/proprietarii ce dețin spații publice deschise de tipul celor enumerate la art. 1, vor aduce la cunoștința populației prin orice mijloace de informare și vor afișa la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștii de protecției în spațiile respective și intervalele orare stabilite.

Art. 5. Sunt exceptați de la obligativitatea purtării măștii de protecție următoarele categorii de persoane: a) persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitantă, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută;

b) copiii cu vârstă mai mică de 5 ani.

Art. 6. Respectarea aplicării măsurilor prevăzute în prezenta hotărâre se urmărește de către instituțiile prevăzute la art. 67 din Legea nr. 55/2020.

Art. 7. Secretariatul Tehnic Permanent al C.J.S.U. Mehedinți va aduce la cunoștință prezenta hotărâre membrilor CJSU și Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență de la nivelul județului Mehedinți.

Emisă, 01.08.2020, în municipiul Drobeta Turnu Severin.

5,200 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.