Protest extrem pe cod portocaliu de ger, o femeie doarme în cort. Vezi aici ce spune primăria Dr. Tr. Severin

O femeie din Drobeta Turnu Severin a apelat la o formă de protest care îi pune zi de zi viaţa în pericol. Este mai bine de o lună şi jumătate de când a ales să doarmă în cort, asta în pofida faptului că afară este ger de crapă pietrele. Femeia, avocat de profesie, se simte nedreptăţită după ce casa în care locuia până de curând i-a fost vândută de către un executor judecătoresc din cauza unei datorii pe care femeia nu a mai putut să o plătească. Refuză sistematic ajutorul primăriei şi al oricărei persoane sau instituţii: „Nu sunt caz social!, susţine de fiecare dată cu tărie, iar împotriva voinţei ei, nimeni nu poate face nimic. Cazul femeii care a apelat la forma extremă de protest a fost mediatizat de aproape toate televiziunile naţionale şi locale, iar zeci de oameni s-au oferit să o ajute. Femeia este însă de neclintit, îşi doreşte strict casa pe care a pierdut-o.

protest-in-cort

Situaţia ei nu este necunoscută nici pentru reprezentanţii primăriei Drobeta Tunru Severin, care nu pot însă acţiona împotriva voinţei femeii, care este în deplinătate facultăţilor mintale, şi nimeni nu o poate obliga să ia o decizie cu care ea nu este de acord:

daniel-cirjan

„Cunoaştem cazul, o monitorizăm permanent, dar împotriva voinţei ei nu putem face nimic. I-am oferit adpăpost, i-am oferit inclusiv o locuinţă socială, dar am fost refuzaţi”, a precizat pentru descoperamehedinti.ro, viceprimarul Daniel Cîrjan.  Femeia este monitorizată de echipaje ale poliţiei locale, precum şi de echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă, mai ales în contextul în care, în intervalul 09 – 10 ianuarie, în Mehedinţi, gerul se va intensifica, astfel încât minimele vor fi cuprinse, în general, între -29 şi -15 grade, iar maximele între -15 şi -10 grade. Temperaturile resimţite de corpul omenesc vor fi însă mult mai scăzute.

Voica Briceag

9,110 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.