Rezultate parţiale, alegeri 2016. Marius Screciu, noul primar al Severinului, PSD câştigător categoric în judeţ

Partidul Social Democrat este câştigătorul categoric al scrutinului pentru alegerile locale, iar Marius Screciu, candidatul susţinut de PSD şi UNPR a câştigat mandatul de primar al Severinului, dar nu foarte lejer. Diferenţa dintre el şi următorul clasat, Daniel Cîrjan, susţinut de Partidul Naţional Liberal a fost de aproximativ 1000 de voturi, conform numărătorii paralele realizate de partidele politice.

marius screciu

La nivel judeţen PSD-ul este câştigătorul absolut al acestui scutin şi a câştigat primăriile în peste 90% din localităţile din judeţ. Pentru prima dată în ultimii 12 ani, PSD Mehedinţi a reuşit să atragă de partea sa electoratul urban şi a câştigat toate primăriile oraşelor din judeţ. La Orşova, candidatul PSD, Marius Stoica, ultimul candidat înscris în cursa electorală, a reuşit să câştige primăria cu o diferenţă de doar câteva voturi faţă de umătorul clasat din partea PNL,  Doiniţa Mariana Chircu.

marius stoica

La Baia de Aramă Rafael Dunărinţu s-a impus categoric, la fel ca şi candidatul PSD de la Strehaia. Aici, Ioan Giura, sprijinit de PSD, a câştigat fără drept de apel în cel mai vechi fief liberal din judeţ şi l-a învins pe principalul său contracandidat de la PNL, primarul în funcţie, Sîmion Burcu. La limită a fost câştigată şi primăria oraşului Vînju Mare unde Nicolae Rugină, susţinut de PSD şi-a adjudecat un nou mandat, dar nu fără emoţii căci diferenţa dintre el şi Dan Trancotă de la PNL a fost de doar câteva voturi. În acest context, PSD-ul nu îşi face niciun fel de probleme nici cu privire la Consiliul Judeţean, iar Aladin Georgescu îşi va continua proiectele pentru Mehedinţi din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi.

psd mehedinti CJ

Vezi aici rezultatele provizorii

rezultate provizorii

6,448 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.