ROMGAZ a început demersurile pentru preluarea Mehedinți Gaz

Societatea Romgaz, companie la care acționar majoritar este statul român, cel mai mare producător și principal furnizor de gaze naturale din România, vrea să cumpere pachetul majoritar de acțiuni la SC Mehedinți Gaz SA. Societatea are ca principală activitate distribuția și comercializarea combustibililor gazoși în municipiul Drobeta Turnu Severin, iar de-a lungul timpului s-a confruntat cu dificultăți financiare care au împiedicat extinderea rețelei de gaze naturale la nivelul municipiului. Demersurile ROMGAZ au fost susținute de ministrul energiei, Virgil Popescu.

Extinderea rețelei de gaze naturale la nivelul municpiului Drobeta Turnu Severin s-a derulat cu grave întârzieri și sincope cauzate de situația financiară a firmei care are în sarcnă această activitate. Este și motivul pentru care, de-a lungul timpului, s-au căutat constant soluții pentru remedierea acestei situații. În acest moment, soluți pare să fi fost identificată, iar în umra intervenție ministrului Virgil Popescu, societatea națională ROMGAZ ș-a manifestat interesul în cea ce privește achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni la Mehedinți Gaz. În acest moment, Romgaz a anunțat faptul că este în identificarea unui consultant în vederea achiziționării pachetului majoritar de acțiuni la Mehedinți Gaz, societate care se ocupă de distribuția și comercializarea combustibililor gazoși în municipiul Drobeta Turnu Severin:

”Promisiune îndeplinită! Anul trecut anunțam că se fac demersuri pentru ca extinderea rețelei de gaze naturale în Drobeta Turnu Severin să se realizeze într-un timp mai scurt. Astăzi suntem în acest punct: S.N.G.N. Romgaz, companie la care acționar majoritar este statul român, cel mai mare producător și principal furnizor de gaze naturale din România, vrea să cumpere pachetul majoritar de acțiuni la SC Mehedinți Gaz SA, societate ce are ca principală activitate distribuția și comercializarea combustibililor gazoși în municipiul Drobeta Turnu Severin”, a precizat ministrul energiei, Virgil Popescu.

În toamna anului trecut, Romgaz a înființat sucursala Romgaz Drobeta-Turnu Severin care are ca obiect principal de activitate distribuția combustibilor gazoși prin conducte și activități secundare – comercializarea combustibilor gazoși, prin conducte; comercializarea, cu ridicata, a combustibililor solizi, lichizi și gazoși și al produselor derivate; transportul prin conducte, altele decât conductele magistrale; productie energie electrică; distribuție de energie electrică; comercializarea energiei electrice; activități de testări și analize tehnice, inclusiv cele ale gazelor naturale sau activități de consultanță pentru afaceri și management

1,690 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.