Se extinde reţeaua de curent electric în municipiul Drobeta Turnu Severin. Vezi aici în ce cartiere

În Severinul modern al anului 2017, există încă zeci de locuinţe care nu beneficiază de servicii de utilitate publică minime. Cunosc foarte bine acest lucru peste 300 de familii care locuiesc în aşa numitele cartiere mărginaşe ale Severinului. Este vorba despre zona Apolodor, Banoviţa şi cartierul veteranilor de război de pe Serpetina Roşiori unde nu există reţea de curent electric. A fost nevoie de discuţii îndelungate purtate de primarul Severinului cu reprezentanţii companiei de distribuţie a energiei electrice pentru ca reţea să se extindă şi aici.

În imagine se observă casele construite de severineni în cartierul Apolodor din Drobeta Turnu Severin. Proprietarii au făcut sacrificii mari ca să poată să îşi ridice aici o casă, doar că, nu beneficiază nici de cele mai elementare racorduri la serviciile de utilitate publică. Au bătut ani de zile la uşa edililor în speranţa că poate cineva îi va asculta şi le va asigura măcar posibilitatea de a se racorda la reţeaua de curent electric. A fost nevoie de discuţii şi negocieri îndelungate purtate de primarul Severinului, Marius Screciu, cu reprezentanţii companiei de distribuţie a energiei electrice pentru ca reţea să se extindă în cartierul Apolodor, Banoviţei şi pe Serpentina Roşiori în zona unde au terenuri veteranii de război:

 

„Avem trei zone care nu aveau această utilitate în anul 2017 într-un oraş din centrul Europei, curentul electric, o normalitate pentru noi toţi.  Am reuşit după discuţii cu reprezentanţii firmei CEZ Distribuţie Oltenia să extindem reţeaua în această zonă, 90% pe banii acestei firme, restul fiind contribuţia primăriei. Am primit deja de la dumnealor confirmarea că, în această toamnă până în luna noiembrie, lucrările de aducere a curentului eelctric vor fi gata”, a declarat Marius Screciu, primarul Severinului.

În total urmează să fie racordate le reţeua de curent electric peste 300 de locuinţe. Pentru perfectarea documentelor în vederea extinderii racordului de curent electric severinenii care locuiesc în aceste cartiere trebuie să se prezinte la compania de distribuţie a energiei electrice:

„Proprietarii trebuie să se prezinte la CEZ Distribuţie Oltenia ca să facă documentele premergătoare în vederea racordării la reţeaua de curent electric. Vom avea în cartierul Banoviţa 40 de locuinţe, în cartierul Apolodor 120, iar în cartierul Veteranii de Război 170 de locuinţe” a declarat pentru descoperamehedinti.ro Cătălin Preduţ director executiv în cadrul primăriei Drobeta Turnu Severin.

Tot în aceste cartiere urmează ca în perioada următoare să fie executate şi lucrări de alimentare cu apă şi canalizare. Abia după ce se vor finaliza şi aceste lucrări se poate vorbi şi despre sistematizarea zonei şi asflatarea căilor de acces.

 

 

Voica Briceag

 

10,480 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.