Sedință de Consiliu Local: A fost modificat impozitul pentru locuințe

 Impozitul pentru locuințele care servesc drept sedii sociale de firme a fost modificat astăzi printr-un amendament adus Bugetului de venituri și cheltuieli al Consiliului Local al Municipiului Drobeta Turnu Severin pentru anul 2016.

???????????????????

Consilierii locali au revenit astfel asupra unei decizii luate în octombrie anul trecut : ”Având în vedere că normele care pun în aplicare noul Cod Fiscal au apărut abia în ianuarie și noi în octombrie, când am dat primul vot pe acest proiect, nu am știut în ce constă calcularea acestor taxe, propun astăzi scăderea taxelor de la 1,3% cât a fost prevăzut atunci, la 0,4%. Vreau să vă spun că 1,3% pentru micii întreprinzători ar însemna extrem de mult.  Luăm  un croitor – de exemplu, care își desfășoară activitatea la parterul unui bloc, înseamnă să-i creștem impozitul de la 200 lei la 3.600 lei. Vă dați seama că este imposibil așa ceva. ” a ținut să precizeze consilierul local Mircea Grosu.

Amendamentul a fost validat ca fiind favorabil de comisii și a fost votat în unanimitate în Consiliul Local. Astfel, la nivelul Municipiului Drobeta Turnu Severin, impozitul pentru apartamentele de bloc în care se desfășoară activități economice va fi calculat aplicând noua cotă de impozitare aprobată, adică de 0,4%.

DSC_0318

3,934 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.