Severinenii, mulțumiți de orașul în care trăiesc

Severinenii, mulțumiți de orașul în care trăiesc

Drobeta Turnu Severin se clasează pe locul 5, la nivel național, în ceea ce privește nivelul de satisfacție generală al locuitorilor față de orașul în care trăiesc. Astfel, 94% dintre severinenii chestionați s-au declarat satisfăcuți de orașul lor, iar municipiul nostru se regăsește în acest top alături de orașe mari precum Cluj Napoca, Oradea sau Alba Iulia. Toate acestea, vin în contextul în care, orașul s-a dezvoltat în ultima perioadă, iar proiectele implementate au adus plus valoare orașului. Acest top a fost realizat pe mai multe paliere. Spre exemplu, în ceea ce privește nivelul de mulțumire a populației, în ceea ce privește infrastructura și facilitățile urbane, gradul de satisfacție depășește 70%:

”În ultimii 4 ani, investițiile în infrastructura și regenerarea urbană au fost prioritare la nivelul Severinului, unde am reușit atragerea a peste 40 milioane de euro pentru proiecte de modernizare și dezvoltare a cartierelor și spațiilor deficitare din punct de vedere al urbanizării. De aici și gradul de satisfacție a populației, privind schimbările realizate în ultima perioadă, situație explicabilă având în vedere că oamenii observă că se muncește în ritm continuu pentru îmbunătățirea calității vieții la nivelul orașului” , a precizat Marius Screciu, primarul municpiului.

Severinul se află în primele 3 orașe ale României, unde la capitolul facilități culturale oferite la nivelul orașelor, doar 5 centre urbane din România înregistrează cea mai ridicată apreciere, cu niveluri de satisfacție de peste 80% din totalul populației, printre care Drobeta Turnu Severin, care se clasează pe locul 3, cu 83% grad de satisfacție, precedat de Cluj-Napoca (88%) și Oradea (85%).Orașul nostru ocupă primul loc, la nivel național, în clasamentul orașelor unde nivelul de satisfacție este mare, față de școlile și facilitățile educaționale la care are acces populația, respectiv 84%. De asemenea, Severinul ocupă locul 2, după Oradea, în topul național al orașelor unde gradul de satisfacție a populației față de spațiile publice este mare – respectiv 84% dintre cei intervievați în eurobarometru s-au declarat satisfăcuți de calitatea spațiilor publice:

Drobeta Turnu Severin este unul dintre municipiile unde populația se simte în deplină siguranță, peste 91% dintre persoanele intervievate la nivelul municipiului fiind mulțumite de gradul de siguranță, iar la nivelul cartierelor, gradul de siguranță crește cu încă un procent, până la 92%. Sondajul de opinie a avut un număr de 13.380 respondenți, din tot atâtea gospodării. Sondajul are o marjă de eroare statistică de +/-1%. Colectarea datelor s-a realizat în sistem mixt: telefonic și față în față. Perioada de colectare a datelor a fost 1 iulie -15 august 2020.

”Sunt cifre care ne bucură, ne dau o satisfacție față de munca depusă, dar ne și obligă și responsabilizează pe mai departe”, a mai spus primarul Seveirnului.

2,438 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.