Sevil Shaideh către primari:” Grăbiți lucrările și să veniți cu facturile la decontat, pentru că avem cash-urile asigurate!”

Vicepremierul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale, a declarat miercuri la Craiova că toate proiectele din Programul Național de Dezvoltare Locală aflate în finanțare la data de 31 decembrie 2016 au sursele de finanțare asigurate și le-a cerut edililor să grăbească lucrările și să se prezinte cu facturile la decontat. Astfel de cazuri sunt şi în Mehedinţi, cele mai importante fiind cele care vizează reabilitarea celor trei bulevarde-Tudor Vladimirescu, Splai Mihai Viteazu şi Bulevardul Porţile de Fier. Deşi contractate încă din 2014, lucrările s-au împotmolit din cauza unor greşeli de proiectare care au fost îndreptate abia în vara anului trecut. În acest context ministrul dezvoltării i-a îndemnat pe primari să urgenteze lucrările şi să trimită facturile la decontare:

aladin si sevil

Tot ce cer eu de la dumneavoastră este să grăbiți lucrările și să veniți cu facturile la decontat, pentru că avem cash-urile asigurate, nu avem nicio problemă în asigurarea surselor de finanțare. Vă solicit să aveți o discuție foarte aplicată cu constructorii dumneavoastră și să veniți cu facturile la decontare. Nu putem justifica nevoie de infrastructură atât timp cât aveți contracte din 2015 și ați decontat 10% din ele„, a spus Shhaideh la o întâlnire cu primarii din judeţul Dolj.

Shaideh a mai afirmat că prin Ordonanța 6 a fost instituit și PNDL — etapa 2, cu un buget de 30 de miliarde de lei și, conform programului de guvernare, sunt finanțate 5.000 de obiective noi — apă, canal, drumuri, 2.500 de creșe și grădinițe și 2.000 de școli. Din Mehedinţi au fost depuse peste 200 de proiecte, iar finanţate pe programul PNDL-etapa 1 au fost mai bine de 100 de proiecte:

aladin gerorgescu

În judeţul Mehedinţi avem pe PNDL etapa 1 aproape 100 de proiecte, proiecte care au primit finanţare. Toate lucrările care au fost contractate până la 1 februarie 2017 au finanţarea asigurată. Toate primăriile din Mehedinţi au depus cereri de finanţare pentru PNDL etapa 2 la Ministerul Dezvoltării, iar numărul acestora depăşeşte 240  de cereri de finanţare. Speranţa mea este că, mare parte din aceste proiecte vor primi finanţare. Unele dintre proiecte au deja Studiile de Fezabilitate întocmite, iar alţi primari aşteaptă să vadă dacă li se vor finanţa proiectele, apoi urmând să întocmească studiile de fezabilitate,” a precizat Aladin Georgescu, Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi care i-a îndemnat pe primari să grăbească lucrările pentru finalizarea proiectelor pe PNLD etapa 1.

Autorităţile publice locale au depus peste 20.000 de proiecte pe PNDL 2, valoarea acestora depăşind 80 de miliarde de lei. Programul Naţional de Dezvoltare Locală este coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) şi asigură resursele necesare pentru anumite categorii de investiţii ale administraţiei publice locale

 

Voica Briceag

17,761 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.