Sumă istorică revenită Mehedinţiului după aprobarea listei cu proiectele finanţate prin intermediul P.N.D.L. II

Reușită formidabilă pentru Mehedinți! Județului nostru i-a fost alocată o sumă colosală prin intermediul etapei a doua a Programului Național de Dezvoltare Locală derulat de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratie Publice si Fondurilor Europene. Este vorba despre aproximativ 850 milioane, bani care se vor concretiza în investiții în infrastructură rutieră, școli, grădinițe, creşe, alimentare cu apă și canalizare, precum și multe alte obiective de investiții:

„Este o sumă istorică atrasă de judeţul Mehedinţi, 884.938.820,29 lei, (185.884.000 Euro), bani care se vor concretiza în investiții în infrastructură rutieră, școli, grădinițe, creşe,  alimentare cu apă și canalizare, precum și multe alte obiective de investiții. Continuarea P.N.D.L. a fost un angajament asumat prin intermediul Programului de Guvernare al PSD. Mulţumim pentru susţinere Guvernului României, domnului Liviu Dragnea, iniţiatorul acestui program şi nu în ultimul rând, mulţumim doamnei Sevil Shaideh, ministrul Dezvoltării Regionale! a precizat Aladin Georgescu, Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi.

De departe, cei mai fericiți în urma urma aprobării acestor obiective majore sunt locuitorii cartierelor Gura Văii, Schela Cladovei și Dudașul Schelei. Guvernul României a aprobat sumele integrale necesare asflatării drumurilor din cele trei cartiere ale Severinului, în urma proiectelor depuse de primarul Seveirnului, Marius Screciu:

„Este o veste excelentă, mi-am propus încă de când mi-am asumat candidatura la Primăria Drobeta Turnu Severin ca aceste cartiere să fie asflatate, iată că astăzi le-a venit rândul. Nu ne vom opri aici şi vom face în continuare demersuri pentru ca toate cartierele marginaşe să fie asfaltate, „ a precizat Primarul Severinului, Marius Screciu.

Beneficiarul celui mai mare proiect ca și valoare, aprobat de către ministerul dezvoltării este Consiliul Județean Mehedinți. Proiectul aprobat are o valoare de peste 40 milioane și vizează modernizarea drumului județean 671 E, Dîlbocița.

Vezi aici lista proiectelor aprobate:

lista proiecte PNDL

 

Voica Briceag

25,109 total views, 1 views today


9 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.