Taxa de salubrizare, plătită la casieriile puse la dispoziție de municipalitate

Începând cu data de 1 iulie 2021, cetățenii din municipiul Drobeta Turnu Severin vor achita taxa de utilizare a serviciului de salubrizare la puncte speciale de încasare puse la dispoziție de către Primăria Drobeta Turnu Severin. În continuare sunt detaliați toți pașii pe care dumneavoastră trebuie să îi parcurgeți pentru a vă asigura că procedura se va desfășura ușor și fără probleme.

Declarația de impunere pentru utilizatorii casnici (Anexa 1) se completează și se depune însoțită de: fotocopia actului de identitate al persoanelor care locuiesc în imobilul respectiv; fotocopia actului de naștere (în cazul minorilor); adeverință eliberată de către Asociația de proprietari (după caz) care să ateste numărul de locatari din imobilul respectiv.

În cazul imobilelor deținute în proprietate de către persoanele fizice/juridice, care sunt închiriate persoanelor juridice, se completează Anexa2 de către proprietar, iar obligația de a achita taxa de salubrizare revine chiriașului imobilului.

Declaratia de impunere pentru utilizatorii non-casnici (Anexa 4) se depune pentru sediul social, precum şi pentru toate punctele de lucru în care desfășoară activități economice, însoțită de: fotocopia actului de identitate al administratorului; fotocopie cadastru imobil; fotocopie CUI/CIF.

Locații pentru depunerea declarației de impunere:

Pentru utilizatorii casnici:

1. mijloace electronice de transmitere la distanță, poșta electronică la adresele de email: ditl@primariadrobeta.ro salubrizare@primariadrobeta.ro

2. la sediul Primăriei – str. Mrs. Averescu, nr. 2;

3. la sediile Direcției Impozite și Taxe Locale din B-dul Carol, nr. 17 și Piata Mircea;

4. la registratura Direcției de Patrimoniu str. M. Kogălniceanu, nr. 2;

5. Str. Veterani, nr. 57 (Târgul Veterani);

6. Str. Walter Mărăcineanu, nr. 1 (Piața Sârbilor);

7. Bld. Carol I, nr. 4 (Palatul Culturii Teodor Costescu).

Pentru utilizatorii non-casnici: la sediul Primăriei – Camera nr. 18

FOARTE IMPORTANT!: Termenul limită de depunere a declarațiilor este 30.06.2021 !

În cazul nedepunerii declarației pentru stabilirea cuantumului taxei de salubrizare în timp util, acesta se va stabili din oficiu, pentru fiecare imobil deținut, pe baza estimării unui număr de 7 persoane, iar pentru utilizatorii non-casnici, pe baza estimării unei cantități de deșeuri reziduale de 2 tone/lună.

Cuantumul taxei de salubrizare este de:

● 12lei/persoană/lună pentru utilizatorii casnici din municipiul Drobeta Turnu Severin

● pentru utilizatorii non-casnici (instituții publice sau agenți economici), valoarea taxei de salubrizare se determină prin înmulțirea cantității estimate a fi generată pe cele 4 tipuri de fracții de deșeuri (conform SR 13400/2016) în funcție de activitatea prestată, numărul de angajați, suprafața spațiului ocupat cu cuantumul taxei pe fiecare tip de deșeu. Termenul de plată pentru achitarea taxei de salubrizare este ziua de 25 a fiecărei luni pentru serviciile prestate în luna anterioară. Plata taxei se poate face şi anticipat, pe o perioadă de mai multe luni sau pentru întregul an

Modalități de plată

Plata taxei de salubrizare se poate face:

– în numerar la punctele de încasare ale Direcției de Impozite si Taxe Locale Dr. Tr. Severin, precum și cu card bancar prin POS-uri puse la dispoziție de către acestea;

– Str. Veterani, nr. 57 (Târgul Veterani);

– Str. Walter Mărăcineanu, nr. 1 (Piața Sârbilor);

– Bld. Carol I, nr. 4 (Palatul Culturii Teodor Costescu).

– prin virament bancar cu Ordin de plată în contul Primăriei Municipiului Drobeta Turnu Severin nr. RO62TREZ46121360206XXXXX deschis la Trezoreria Drobeta Turnu Severin;

– electronic, prin platforma disponibilă la adresa de internet www.ghiseul.ro.

CUM SEPARĂM DEȘEURILE

RECIPIENT ALBASTRU (HÂRTlE/CARTON): plicuri, pliante, caiete, cutii de carton, fotografii, post-it, cărți de telefon, reviste, cartoane de ouă, cutii de încălțăminte, cutii de pizza, ziare, pungi de hârtie, curate, uscate si mărunțite.

RECIPIENT GALBEN (PLASTIC / METAL): PET-uri, doze de  aluminiu, cutii de conserve, recipiente ale produselor cosmetice și ale detergenților, bidoane și cutii din plastic, ambalaje de protecție din plastic, cutii de lapte și sucuri de fructe, jucării mici de plastic, pungi de plastic, caserole de plastic și polistiren,  veselă, tacâmuri de plastic, folie de plastic, cutii de medicamente, etc.

RECIPIENT NEGRU (REZIDUALE): resturi de carne si pește, gătite sau proaspete, resturi de produse lactate- lapte, smântână, brânză, iaurt, unt, frișcă, ouă întregi, excremente ale animalelor de companie, scutece/absorbante, șervețele folosite si ambalaje foarte murdare, cenușă de la sobe- dacă se ard cărbuni, resturi vegetale din curte tratate cu pesticide, lemn tratat sau vopsit, conținutul sacului de la aspirator, mucuri de țigară, cioburi de porțelan/ceramică/sticlă spartă, geamuri sparte, veselă de unică folosință foarte murdară, deșeuri textile, încălțăminte, oglinzi, geamuri, produse din porțelan, ceramică, cristal/vase rezistente la căldură, polistiren din construcții. (dimensiuni mici)

RECIPIENT VERDE (STICLĂ): obiecte din sticlă,  borcane, damigene, ambalaje din sticlă de diferite dimensiuni, forme și culori, fără capac.

2,906 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.