Tensiuni pe tema căldurii în Consiliul Local Drobeta Turnu Severin

Noi tensiuni pe tema căldurii în cadrul Copnsiliului municipal Drobeta Turnu Severin alimentate şi de apariţia unor hotărâri definitive şi irevocabile ale instanţei de judecată care pot aruncă în aer toate deciziile adoptate de consilieri. Pe fondul acestor tensiuni consilierii PMP au refuzat să fie parte a hotărârilor care s-au adoptat cu privire la condiţiile asigurării cu agent termic a populaţiei Severinului.

Într-o şedinţă de îndată s-a propus mandatarea serviciului de termoficare pentru închirierea echipamentelor de producţie ale termocentralei de la Halânga şi s-a rectificat bugetul serviciului, în contextul în care combustibilul folosit va fi pe bază de păcură: ”S-a dovedit și este un fapt evident că noua sursă de producere a energiei termice nu va putea fi pusă în funcțiune într-un termen rezonabil. S-au studiat toate legile și există posibilitatea  ca prin Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică, căruia să-i fie dată temporar activitatea de producere a energiei termice, să închirieze capacitățile care se impun de pe platforma RAAN și să facă tot ceea ce trebuie pentru a furniza energie termică până la punerea în funcțiune a noii centrale.Vă asigurăm că s-au făcut studii pentru îndeplinirea legalității, pentru respectarea legilor.” a declarat Marius Popescu-jurist SPAET.

popescu-spaet

Primarul Marius Screciu a explicat procedural paşii care au condus la aceste întârzieri de negocieri, în contextul în care demersuri pentru ca Severinul să aibă căldură şi apă caldă s-au făcut încă din luna iulie: ”Ca să putem închiria aceste utilaje de la RAAN a trebuit să facem hârtie către firma care se ocupă de faliment și acest demers a durat ceva mi mult deoarece cei care iau decizii acum sunt creditorii. Avem în acest moment din partea creditorilor un accept, urmeaza ca el să fie aprobat mâine într-o altă ședință. Din punct  de vedere legal am făcut toate demersurile necesare pentru a rezolva această problemă. Ceea ce vin să spună acum cei de la PMP nu este decât o tragere de timp în ideea că nici PSD și nici PNL nu vor reuși să rezolve această problemă.

consilliu-local

Şedinţa nu a fost lipsită de scântei, iar consilierii PMP au refuzat să participe la luarea acestor decizii şi în contextul în care, pe rolul instanţei sunt mai multe procese care pot arunca în aer toate deciziile adoptate: ”Grupul de consilieri PMP a depus astăzi un punct de vedere privind cele două puncte de pe ordinea de zi. Credem că facem aceste lucruri într-o grabă de neînțeles. În plus, unii dintre colegii mei sunt plecați și nu au putut ajunge la ședință.” a declarat Răzvan Roşca- consilier PMP

rosca-pmp

Punctul de vedere depus de PMP:

dsc_0305

dsc_0306

Până una alta, cert este că temperaturile sunt foarte scăzute în Drobeta Turnu Severin, iar de acum încolo nimeni nu îşi mai face speranţe că vremea se va încălzi. În şcoli şi grădiniţe situaţia este chiar dramatică şi asta deorece copiii sunt nevoiţi să stea în clase cu gecile pe ei ca să nu le îngheţe mâinile pe stilouri. Nici în spitale situaţia nu e mai roză, căci şi acolo este la fel de frig. Preşedintele CJAS Mehedinţi, Ion Mîţu, a anunţat că va sista plata serviciilor medicale către spital dacă nu se va găsi o soluţie cu privire la asigurarea agentului termic până la datat de 20 octombrie.

Voica Briceag

5,371 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.