Toate târgurile de animale din Mehedinți, închise! România se află sub cod roșu de pestă porcină africană.

Toate târgurile de animale din județul Mehedinți se vor închide la solicitarea conducerii Direcției Sanitar Veterinară. Motivul pentru care a fost impusă această restricție este legat de faptul că România se află sub cod roșu privind pesta porcină africană.

În județul Mehedinți funcționează cinci târguri neautorizate unde se pot comercializa animale. În aceste unități este interzisă găzduirea comercianților, măsura fiind dispusă de medicii Direcției Sanitar Veterinare Mehedinți. Reprezentanții instituţiei şi-au explicat decizia prin necesitatea aplicării unor restricții în ceea ce privește comercializarea animalelor care pot cădea victime peste porcine africane.

În Mehedinți funcționează târguri de animale neautorizate la Baia de Aramă, Pătulele, Cujmir, Vînju Mare și Șimian. Acestea sunt gestionate de primării, iar singurul care îndeplinește toate standardele impuse de normele sanitar veterinare este cel din Șimian.

Pesta porcină africană este o boală periculoasă ce se manifestă la suine și pentru care nu există tratament. Este o boala infecţioasă, afectând porcinele de toate vârstele și sexele. Una dintre problemele legate de depistarea bolii este că nu există un semn specific care să indice prezenţa bolii.

 

Voica Briceag

15,065 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.