Vânătorea și pescuitul, promovate pe fonduri europene

Vânătoarea și pescuitul sportiv sunt promovate pe ambele maluri ale Dunării. Un proiect cu finanțare europeană implementat de Asociația Pro Mehedinți, în parteneriat cu Fundația Bios și Organizația Turistică a Municipalității Negotin din Serbia, vine să pună în valoare turismul de nișă în domeniul pescuitului sportiv și al vânătorii.  În urma acestui proiect, în localitatea sârbească Negotin, s-au pus bazele înființării unui club româno –sârb a pasionaților de vânătoare și pescuit, menit să creeze cadrul legal pentru promovarea comună a acestor sporturi în regiunea transfrontalieră.

În localitatea sârbească Negotin s-au pus bazele constituirii club româno-sârbe a pasionaților vânătoare și pescuit. Principalul obiectiv al entității nou formate va fi promovarea în comun a acestor activități. La eveniment au participat 50 reprezentanți ai asociațiilor de profil și instituțiilor publice din cele două țări. În cadrul acestei întâlniri au fost prezentate punctele forte, dar și punctele slabe ale acestui tip de turism de nișă în regiunea transfrontalieră:

Această întâlnire este parte a proiectului ,,7 Minuni din Mehedinți și Borski,,. Scopul este promovarea turismului vânătoresc și a turismului de pescuit prin înființarea și organizarea unui club comun. De asemenea mă bucur că s-au adunat la un loc atât reprezentanți din sectorul privat cât și din cel de stat dar și multe alte persoane interesate – pescari și vânători. În cele 3 zile cât a durat conferința, am avut timp să discutam și să elaborăm multe teme de interes și este foarte bine că în multe cazuri s-a ajuns și la confruntarea părerilor, în sens pozitiv.  În următoarea perioadă planificăm să continuăm cu astfel de activități și proiecte și împreună să colaborăm și să promovăm turismul vânatoresc și pe cel de pescuit pe ambele maluri ale Dunării” a declarant Dusan Petrovic, manager activități  – Organizația turistică a Municipalității Negotin

Participanții au avut parte de o sesiune de training în domeniu cu scopul de a îmbunătăți cunoștințele privind gestionarea, promovarea acestui tip de turism dar și pentru a aduce la cunoștință celor interesați condițiile legislative ce trebuie respectate pe ambele maluri ale Dunării în vederea practicării acestor sporturi. În cadrul evenimentului, participanții din Serbia și România au făcut și o vizită la un fond de vânătoare din zona Negotin.

Clubul Pescarilor și al Vânătorilor din regiunea Mehedinți și Borski va avea ca rol realizarea într-un mod strategic, în comun, a unui plan de activitate pentru dezvoltarea turismului de nișă în zona transfrontalieră.

Evenimentul a făcut parte din proiectul ”7 Minuni din Mehedinți și Borski”, cod eMS RORS-37, finanțat prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, program finanțat de Uniunea Europeană prin Instrumentul de Asistență pentru Preaderare (IPA II) şi cofinanțat de statele partenere în program

9,379 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.