Vești bune pentru părinți! Două creșe noi vor fi construite în Drobeta Turnu Severin

Vești bune pentru părinții din Drobeta Turnu Severin, care își fac griji că nu vor avea unde să își lase copiii cât timp ei sunt la serviciu. Lucrările care vizează construirea a încă două astfel de unități în municipiu, vor demara în perioada imediat următoare. Cele două creșe se construiesc în cele mai aglomerate cartiere ale orașului, zona bisericii de carton, respectiv, Serpetina Roșiori – zona cartierul Tinerilor și ANL. Pentru demararea construcției, municipalitatea severineană a atras finanțare europeană prin intermediul Programului Național de Redresare și Reziliență:

În acest moment, pentru creșa din zona Bisericii de Carton avem emisă deja autorizație de construire, așteptăm să înceapă lucrările, iar pentru cea din zona Serpetina Roșiori suntem în grafic cu documentațiile, iar după discuțiile pe care le-am purtat cu reprezentanții ministerului și aici vor demara lucrările în cel mai scurt timp”, a precizat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

Nu este un secret pentru nimeni faptul că creșele din Drobeta Turnu Severin fac față cu greu numărului crescut de solicitări primite din partea părinților. Numărul locurilor este insuficient, iar în fiecare an, zeci de copii nu pot fi înscriși în sistemul de stat. În municipiul Drobeta Turnu Severin, funcționează în acest moment, sunt 5 creșe de stat, cu o capacitate totală de aproximativ 280 de locuri, după cum urmează:

– Cresa ARLECHINO, Strada Maresal Averescu nr:79 – cu o capacitate de 30 locuri

-Cresa  PITICOT, str.I.C.Bratianu  nr.4  – cu o capacitate de 77 locuri

-Cresa  CASUTA POVESTILOR, str.Maresal Averescu  nr.4  – cu o capacitate de 40 locuri

-Cresa  MICUL PRINT, str.Trandafirilor nr.1 – cu o capacitate de 100 locuri

-Cresa  PRICHINDEL, str.Aurelian nr.19  – cu o capacitate de 32 locuri

2,333 total views, 6 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.