Veşti excelente de la A.D.R.Oltenia pentru Mehedinţi. Consiliul Judeţean, aproape de semnarea unui contract de 48 milioane euro

Reuşită pentru Consiliul Judeţean Mehedinţi! Cererea de finanaţare depusă de instituţie în vederea obţinerii finanţării pentru asfalatării unui tronson de 112 kilometri de drum judeţean a trecut de cea mai importantă etapă de evaluare, cea administrativă şi cea cu privire la eligibilitate. Conform celor precizate de preşedintele Consiliului Judeţean Mehediniţi, Aladin Georgescu, este cel mai important proiect al instituţiei atât din punct de vedere al anevrgurii cât şi idn punct de vedere al sumei atrase. Proiectul are o valoare totală de aproape 50 miliaone euro, bani proveniţi din fonduri europene.

15403181_1398450006839668_2139977422_n

”Pe 16 noiembrie am pus la ADR Sud-Vest Oltenia cererea de finanțare pentru drumul strategic cu o lungime de 112 km, cu o valoare de 48 milioane de euro. Este cel mai important proiect al Consiliului Județean Mehedinți din ultimii ani, raportat atât la vaaloarea lui cât și la faptul că privește infrastrutura rutieră a județului nostru. Astăzi, am primit o veste extraordinar de bună: s-a finalizat etapa de verificare administrătivă și a eligibilității cererii noastre de finananțare. Am depășit cu succes acest pas și urmează să se treacă la evaluarea tehnică și financiară, care ar trebui să fie doar o formalitate. Sperăm să încheiem cât mai repede contractul pentru acest drum județean.Acest drum județean traversează 13 localități, dintre care 12 comune și  orașul Strehaia. Drumul strategic este împărțit în 4 tronsoane. Primul tronson începe de la Gruia, traversează Pătulele, Cioroboreni – Vânjuleț și ajunge în Rogova la intersecția cu DN56. Al doilea tronson pleacă din DN 56 -Punghina – Drincea – Oprișor – Prisăceaua -Bălăcița. Al treile tronson pleacă din DJ 606 din Gvardenița, traversează Gvardenița, traversează Bâcleș, Plopi, Izvorălul, ajunge la Boceni, Tâmna la pasarelă. Ultimul tronson traversează parțial orașul Strehaia și traversersează complet omuna Grozești(26 Km)” a declarat președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu.

aladin-georgescu-si-marilena-bogheanu

Este cel mai important proiect de infrastructură al Consiliului Judeţean Mehedinţi din ultima perioadă şi este de asemenea, cel mai important din punct de vedere al sumelor atrase căci, este vorba despre o finanţare de aproximativ 50 milioane euro. Cel mai probabil, în primăvară se va încheia etapa de evaluare finală, iar contractul de finanţare va fi semnat. Mai apoi se va da undă verde organizării licitaţiilor şi demarării lucărilor.

15416932_1398450433506292_1553980319_n

 

8,006 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.