Victimă a violenței domestice, strigăt disperat de ajutor! Vezi aici cazul cutremurător al unei profesoare din Dr. Tr. Severin

A venit în România să studieze, dar a ajuns să fie exploatată și să devină victimă a violenței domestice. Este cazul cutremurător al unei profesoare de arte plastice de la Liceul de Artă Ioan Ștefan Paulian din Drobeta Turnu Severin care trăiește un calvar de câțiva ani de zile. Femeia a venit din Republica Moldova cu bursă de studiu prin Ministerul Educației să urmeze cursurile facultății.  S-a căsătorit la scurt timp după ce a terminat facultatea. Viața i-a fost însă transformată într-un calvar de bărbatul care jurase să-i fie alături la bine și la greu. Disperată, femeia a cerut ajutorul autorităților locale, căci nu are unde sta. Are doi copii în întreținere, unul de 7 ani, iar celălalt de 12 și niciun acoperiș deasupra capului:

”Eu am luat anul trecut copiii și am fugit de acasă pentru că soțul îmi bătea copiii, mă bătea și mă exploata și pe mine. Am stat două luni într-un centru social pentru victimele violenței domestice, apoi în chirie. Am stat o perioadă în gazdă, dar am fost dați afară. Sunt disperată. Mă judec cu fostul meu soț, am ordin de protecție, iar el nu are voie să se apropie de mine și de copii. ”

Disperată, a cerut ajutor din partea autorităților locale, în speranța că, poate, se va găsi și pentru ea un acoperiș sigur deasupra capului:

”Sunt două categorii de oameni care cer sprijin. Unii care așteaptă să primească totul de-a gata fără să facă nimic și alții, așa cum este și cazul doamnei Sîrbu, care luptă pentru a-și croi un drum în viață și care cer ajutor doar atunci când au epuizat toate celelalte căi. Vom căuta o soluție pentru a o sprijini, în primul rând am îndrumat-o să depună un dosar în vederea acordării unei locuințe sociale,” a declarat Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin. Femeia a mai spus că și-ar dori să și întoarcă ceva către comunitatea care a adoptat-o de câțiva ani și îi este casă. Ea a cerut spațiu de expunere pentru lucrările pe care le realizează la clasă alături de elevii ei pentru a ajuta la promovarea tinerelor talente.

 

Voica Briceag

 

8,246 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.