Virgil Popescu (PNL): „Subvenţia pentru gigacaloria furnizată populaţiei va fi de 214 lei”

Membrii Consiliului Local al municipiului Drobeta Turnu Severin au votat ca subvenţia pentru gigacaloria consumată de către severineni să crească substanţial pentru ca populaţia să nu resimtă prea mult ceşterea preţului de producţie.  În sensul acesta, s-a votat ca gigacaloria furnizată către populaţie să fie subvenţionată cu 214 lei:

virgil-popescu-pnl

“Am susţinut subvenţionarea gigacaloriei furnizată populaţiei, iar în continuare PNL va face demersuri către guvernul României astfel încât în prima şedinţă de guvern să obţinem bani pentru achiziţia de păcură pentru toată iarna 2106-2017. Susţinem demersurile de echilibrare a preţului gigacaloriei, ştim că este un preţ de producţie mai mare, din cauza preţului combustibilului, dar nu vrem ca cetăţenii să simtă acest lucru, este o situaţie de excepţie în Turnu Severin. Ne ţinem de toate promisiunile în aşa fel încât preţul să fie aproape ca anul trecut. Va fi o diferenţă de preţ între 250 cât este acum şi 200 lei cât era anul trecut,” a precizat liderul PNL Mehedinţi, Virgil Popescu, totodată lider de grup al consilierilor liberali. Costul de producţie al gigacaloriei a crescut simţitor după ce a fost imposibilă repornirea termocentralei de la Halânga pe cărbune. S-a optat pentru păcură, iar costul de producţie s-a dublat aproape.

consiliu-local-sedinta

Pentru că legea nu permite subvenţionarea gigacaloriei şi pentru agenţii economici, aceștia vor plăti în această iarnă în jur de 400 lei pentru fiecare gigacalorie consumată.

Voica Briceag

9,010 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.