Zeci de tineri severineni aşteaptă să se mute în locuinţele construite de ANL

Situaţie jenantă pentru primăria Drobeta Tunru Severin generată de reprezentanţii firmei care lucrează la construcţia blocurilor ANL. Sunt mai bine de şase de ani de când mai multe blocuri de aici sunt în lucru. Între timp, mai bine de 70 de tineri au semnat încă de acum patru ani contractele de închiriere şi aşteaptă încă de atunci să se mute aici, lucru imposibil în contextul în care firma care şi-a adjudecat lucrarea de construcţie a aproximativ 170 de apartamente ANL îşi bate joc de mai bine de patru ani de tinerii severinenii care aşteaptă de ani de zile să se mute în noile apartamente. Între timp, recepţionate au fost doar 75 de apartamente şi garsoniere, iar beneficiarii au şi semnat de acum patru ani contractele de închiriere. Doar că, între timp, reprezentanţii firmei de construcţii care lucrează aici, au abandonat ani de-a rândul lucrările şi aşa se face că acestea nu sunt gata nici măcar acum:

anl-3

„Noi tot am făcut controale şi am pus presiune pe cei care lucrează. Nu este în zona noastră de lucru ce se întâmplă acolo. Aceste ANL-uri sunt făcute de Bucureşti, de agenţia naţională care are aici un reprezentant zonal care a încheiat un contract de construcţie a noilor blocuri cu o firmă. Această firmă însă nu şi-a făcut datoria şi au stagnat lucrăile. Noi, ca şi primărie nu putem face decât demersurile legale către toate structurile statului care răspunde aceste obiectiv, mai mult de atât nu putem face,” a precizat primarul Severinului, Marius Screciu. Pe de altă parte, reprezentnaţii primăriei au mai precizat că ei au făcut tot ceea ce ţinea de ei, acest lucru însemnând realizarea utilităţilor în zonă.

anl-1

Mai departe lucrurile rămân însă la mâna reprezentnaţionali regionali şi naţionali ai Agenţiei Naţionale a Locuinţelor. „În momentul în care ei termină, noi putem să le preluăm şi mergem să le predăm imediat către cei care au dreptul să le primească. Ceea ce depinde de noi-curent electric, canalizare, mărirea punctului termic, am făcut şi suntem la zi cu aceste lucrări, nu rămâne decât ca ANL Bucureşti prin firma cu care lucrează să le termine, iar eu să le pot da cetăţenilor.  ”a mai spus Screciu. Zilele trecute, la Drobeta Turnu Severin şi-au făcut apariţia şi o comisie din partea Agenţiei Naţionale a Locuinţelor.

anl-2

Aceştia se pare că au somat firma care lucrează aici să urgenteze lucările, astfel încât cel mai trâziu la sfârşitul anului, tinerii până în 35 de ani care au dreptul să primească o astfel de locuinţă să se mute în casă nouă.

Voica Briceag

3,585 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.