Zilele Severinului, ediţia 2016, organizate în perioada 22-24 aprilie. Vezi aici propunerile de evenimente.

Au început pregătirile pentru ediţia 2016 a zilelor Severinului! Evenimentele se vor desfăşura în perioada 22-24 aprilie în mai multe locaţii din oraş. Cele mai multe activităţi se vor desfăşura la palatul culturii Teodor Costescu şi la cetatea medievală a Severinului. Primarul Severinului, Constantin Gherghe, a cerut reprezentanţilor instituţiilor de cultură să vină cu propuneri noi, menite să se adreseze în egală măsură iubitorilor de cultură, activităţi sportive şi artistice.

ZILELE SEVERINULUI

Reprezentanţii muzeului Regiunii Porţilor de Fier doresc ca de zilele oraşului să amenajeze o tabără militară medievală pe insula de lângă cetate şi de asemenea doresc expunerea obiectelor găsite în urma descărcării arheologice de la cetatea Severinului.

IRIS

Un mănunchi de evenimente culturale au fost propuse spre consultare şi de reprezentanţii palatului culturii Teodor Costescu- un spectacol de cabaret, Cristi Minculescu şi Iris, Smiley, actorii teatrului naţional din Bucureşti sunt doar câţiva dintre artiştii care ar putea susţine reprezentaţii cu ocazia zilelor Severinului. Şi totuşi- anul acesta pretenţiile primarului Constantin Gerghe sunt mult mai mari atunci când vine vorba despre modul în care este alcătuit programul activităţilor, iar propunerile nu sunt chiar pe placul edilului:

CONSTANTIN GHERGHE

Ei au făcut nişte propuneri de care eu nu sunt extraordinar de încântat. Mă aşteptam ca ei să vină cu chestiuni inedite. Dacă până acum am primit critici pe bună dreptate, că nu avem spaţii,că nu avem palatul culturii sau cetatea medievală, acum le avem, iar obligaţia lor, a oamenilor de cultură este să propună evenimente cu care noi să fim de acord, dar să le propună. Le mai dau răgaz câteva zile să vină şi cu chestii noi, pentu că avem unde, dar nu avem cu ce, acum?!„, a precizat primarul Severinului, Constantin Gherghe.

Voica Briceag

23,086 total views, 1 views today


un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.