Ziua Cooperării Europene, sărbătorită la Oravița în Caraș Severin. Vezi aici ce evenimente se vor organiza

Ziua cooperării europene va fi sărbătorită anul acesta la Oravița, orașul din Caraș Severin alăturându-se astfel unor orașe importante care găzduiesc manifestări cu această ocazie. Evenimentul este organizat de reprezentanții Biroului de Cooperare Tranfrontalieră Timișoara. Evenimentul este organizat de către programele Interreg pe tot cuprinsul Europei pentru a celebra cooperarea la granițele interne și externe ale Uniunii Europene. În anii precedenți acest eveniment a fost organizat la Timișoara, Reșița, Dr.Tr. Severin, dar și în Serbia la Vârșeț, Veliko Gradiște și Kikinda.

”În 2018, pentru a sărbători Ziua Cooperării Europene în cadrul Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia, propunem organizarea unor activități de revalorificare a parcurilor urbane și de conștientizare a populației din zona transfrontalieră româno-sârbă cu privire la importanța mediului înconjurător pentru generațiile următoare” se arată într-un comunicat remis redacției de B.R.C.T. Timișoara.

Joi, 20 septembrie 2018, de la ora 11.00, la Oravița, în jud. Caraș-Severin, români și sârbi se întâlnesc în parcul din Str. Zona Gării nr. 5 pentru a planta 34 de copaci, simbolizând succesul și trăinicia parteneriatelor româno-sârbe și a celor 34 de proiecte transfrontaliere din cadrul primului apel al Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia. Cu ocazia Zilei Cooperării Europene dorim să-i invităm pe locuitorii Oraviței, dar și din zona transfrontalieră româno-sârbă, să fie alături de noi la un eveniment care evidențiază importanța spațiului verde pentru calitatea vieții noastre. Copiii prezenți la eveniment vor avea ocazia să coloreze asfaltul parcului, fiind răsplătiți pentru efortul lor cu dulciuri și cadouri simbolice.

”Ziua Cooperării Europene este o inițiativă de comunicare derulată în țările Uniunii Europene și țările vecine, beneficiare ale programelor de cooperare teritorială, care dorește să promoveze în mod inedit colaborarea dintre comunitățile locale din zonele de graniță. Ziua Cooperării Europene este organizată în cadrul Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia, de către Secretariatul Comun din cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timișoara, în parteneriat cu Autoritatea de Management (Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice din România) și Autoritatea Națională (Ministerul Integrării Europene din Serbia) ale Programului, cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin și a Primăriei Oravița” a precizat Anca Lolescu, director executiv al B.R.C.T. Timișoara.

Mai multe detalii legate de evenimentul desfășurat la nivel european pot fi accesate prin http://www.ecday.eu/

Mai multe informații legate de Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia pot fi accesate prin www.romania-serbia.net

Mai multe amănunte pe paginile web ale evenimentului:

https://www.facebook.com/events/1733619576759934/

https://www.ecday.eu/web/event/green-parks-plant-tree-future/

 

Voica Briceag

2,483 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.