Ziua culturii naţionale, marcată de reprezentanţii Muzeului Regiunii Porţilor de Fier

Ziua Culturii Naţionale va fi marcată la Drobeta Turnu Severin de către reprezentanţii Muzeului Regiunii Porților de Fier printr-o serie de acţiuni culturale. Evenimentele debutează vineri, pe 13 ianuarie, cu începere de la orele 11:00, când în sala de şedinţe a Casei Sindicatelor din oraş va avea loc Colocviul interactiv „Personalități mehedințene”, acţiune la care vor participa reprezentanţi ai Direcţiei Judeţene pentru Cultură Mehedinţi, oameni de cultură şi profesori.
ziua culturii nationale
De asemenea, Muzeul Regiunii Porţilor de Fier, prin secția Muzeul de Artă, organizează în parteneriat cu Palatul Copiilor din Drobeta Turnu Severin, duminică, 15 ianuarie 2017, orele 10:00, cu ocazia evenimentelor prilejuite de Ziua Culturii Naționale, atelierul de artă plastică, sub genericul „Desene și picturi inspirate din creația eminesciană”. La această activitate vor participa 20 de elevi cu aptitudini plastice.
Evenimentul va avea loc la sediul Palatului Copiilor și va fi coordonat de profesorul Victor Lalu, din partea Palatului Copiilor Drobeta Turnu Severin, alături de muzeografii Chirilă Enescu și Mihaela Stănciulescu din partea secției Muzeul de Artă. În cadrul atelierului de lucru, după o scurtă prezentare introductivă a vieții marelui poet român Mihai Eminescu și a creației sale, elevii vor desena sau vor picta lucrări inspirate din gândirea poetică eminesciană.
Voica Briceag

2,539 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.