350 de amenzi date de polițiștii mehedințeni în ultimele 72 de ore

În ultimele 72 de ore, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 350 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 78 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute 23 de permise de conducere.

În perioada 13-15 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au aplicat 366 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 78 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 43 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 23 de permise de conducere.De asemenea, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

politisti-rutierea-iarna

Exemple:

CERCETAŢI PENAL PENTRU UZ DE FALS ŞI FALS ÎN ÎNSCRISURI SUB SEMNĂTURĂ PRIVATĂ

La data de 13.01.2017, ora 09:55, poliţiştii Biroului Rutier al Poliţiei municipiului Drobeta Turnu-Severin, au oprit pentru control, la intersecţia DN67 cu Centura Drobeta Turnu Severin, un ansamblu de vehicule, condus de un bărbat în vârstă de 40 ani, din comuna Brezniţa-Ocol.

 La solicitarea documentelor pentru control, conducătorul auto a prezentat un certificat de desfăşurare a activităţii întocmit în fals de către administratorul societăţii.

     În cauză, faţă de conducătorul auto s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals, iar administratorului societăţii, i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

SANCŢIONAT CONTRAVENŢIONAL PENTRU NERESPECTAREA REGIMULUI RUTIER

 

La data de 13.01.2017, ora 12:20, poliţiştii Biroului Rutier al Poliției municipiului Drobeta Turnu-Severin, au identificat un bărbat în vârstă de 57 ani, din Drobeta Turnu-Severin, pe bulevardul Tudor Vladimirescu, în apropiere de intersecția cu strada Șincai, în calitate de conducător auto, în timp ce efectua activitatea de transport persoane, în regim cursă regulată, pe ruta Drobeta Turnu-Severin – Timișoara, cu un autobuzul și care, la controlul efectuat, poliţiştii au constatat că acesta nu a respectat ora de plecare în cursă și a oprit pentru îmbarcare/debarcare călători în alte locuri decât cele menționate în graficul de circulație.

      Faţă de conducătorul auto, s-a luat măsura sancționării contravenționale.

A CONDUS UN AUTOTURISM NEÎNMATRICULAT ŞI FĂRĂ A POSEDA PERMIS DE CONDUCERE

La data de 13.01.2017, ora 21:20, poliţiştii din cadrul Biroului Ordine Publică al Poliţiei municipiului Drobeta Turnu-Severin, au oprit pentru control un autoturism, pe strada Serpentina Roşiori nr.1, condus de un tânăr în vârstă de 22 ani, din  Drobeta Turnu-Severin.

La controlul efectuat, poliţiştii au constatat faptul că autorizaţia de circulaţie provizorie era expirată din data de 16.06.2016, iar conducătorul auto, nu poseda permis de conducere.

     Pe numele persoanei în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat şi conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

LA VOLAN SUB INFLUENŢA BĂUTURILOR ALCOOLICE

La data de 14.01.2016, poliţiştii Secţiei nr. 5 Poliţie Rurală Strehaia, au oprit pentru control un autoturism, pe DJ 607 în localitatea Cîrceni, jud. Mehedinți, condus de un bărbat în vârstă de 63 ani, din comuna Grozești, jud. Mehedinți.

Procedând la testarea persoanei în cauză cu aparatul alcooltest, acesta a indicat o valoare de 0,33 mg/l alcool pur în aer expirat.

Față de conducătorul auto s-a luat măsura sancționării contravenționale, precum și reținerea permisului de conducere, fiindu-i eliberată dovadă fără drept de circulaţie.

LA VOLAN FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE

La data de 15.01.2017, ora 23:15, poliţiştii Posturilor de Poliție Corlățel și Pădina, au depistat pe DJ 606 pe raza satului Valea Anilor, un tânăr, în vârstă de 21 ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți, în timp ce conducea un autoturism, care în urma verificărilor acestuia în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie alcoolică de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele persoanei în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

3,447 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.