Sărbătoarea liliacului de la Ponoarele, în perioada 11-12 mai

Munții Mehedințiului vor răsuna din nou a cântec popular. În nordul județului, are loc în acest sfârșit de săptămână o nouă ediție a celei mai longevive sărbători a județului- cea a liliacului de la Ponoare. Evenimentul va debuta sâmbătă cu tradiționala horă și foc de tabără și va continua duminică, la ora 10:00 atunci când va avea loc spectacolul de muzică populară. Evenimentul este organizat de primăria comunei Ponoarele, Consiliului local și Centrul Cultural Nichita Stănescu cu sprijinul Consiliului Județean Mehedinți:

”Am reușit să asfaltăm drumul de legătură dintre satul Ponoarele, pădurea de liliac și satul Brînzeni. Circulația se va face într-un singur sens. Se urcă de la Ponoarele spre pădurea de liliac după care se coboară prin Gărdăneasa spre Baia de Aramă sau spre Ponoarele. În cazul în care nu mai sunt locuri de parcare pe platoul din pădure, avem mobilizate patru microbuze care vor duce turiștii către pădure. Taxa de urcare-coborâre pentru microbuze este de 5 lei de persoană” a precizat primarul comunei Ponoarele, Georgică Pătrașcu.

Sâmbătă seara atmosfera va fi întreținută de lăutarii zonei. Duminică pe scenă vor urca soliștii și colaboratorii Centrului Cultural Nichita Stănescu, acompaniați de Ansamblul Profesionist Danubius:

Suntem co-organizatori ai evenimentului, împreună cu primăria și consiliul local al comunei Ponoarele. Participăm la eveniment cu Ansamblul Profesionsit Danubius, sub bagheta profesorului dirijor Marian Magheru și cu soliști și colaboratori ai instituției. Olguța Berbec și Remus Novac, Cosmin Bîrlan, Ionuț Tudorescu, Ionela Bădălan, Angela Magheru, Anica Ganțu,  Ileana Mustăcel, Maria Rotaru și Grupul Cetinița sunt solișțtii care vor urca pe scena amplasată în pădurea de liliac de la Ponoare pentru concerte. Suntem onorați să fim parte a acestui eveniment reprezentativ pentru județul nostru, a declarat Tania Lăin, manager Centrul Cultural Nichita Stănescu.

4,490 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.