A început asfaltarea de DJ 607 A între centura ocolitoare a Seveirnului-Cerneți-Valea Copcii-Dedovița-Marmanu-Husnicioara-Peri-Prunișor

A început asfaltarea de DJ 607 A între centura ocolitoare a Severinului-Cerneți-Valea Copcii-Dedovița-Marmanu-Husnicioara-Peri-Prunișor

A început asfaltarea pe drumul județean 607 A. Pe un tronson de 28 de kilometri va fi turnat asfalt și se vor realiza accese la proprietăți precum și consolidări de mal. Primii doi kilometri de drum au fost deja asfaltați între localitățile Husnicioara și Marmanu. Drumul pornește de la intersecția centurii ocolitoare a municipiului Drobeta Turnu Severin cu localitatea Cerneți din Șimian și traversează localitățile Cerneți-Valea Copcii-Dedovița-Marmanu-Husnicioara-Peri și Prunișor.  Tronsonul de drum era unul extrem de greu practicabil, în special după ultima alunecare de teren care a avut loc aici cu patru ani în urmă. Lucrarea este finanțată din fonduri europene și fonduri de la bugetul Consiliului Județean Mehedinți:

”Unul dintre marile proiecte pe care le-am coordonat în ultimii ani la Consiliul Județean Mehedinți și care a presupus o muncă susținută în toată această perioadă, fiind o investiție complexă, are deja primele rezultate concrete! Astăzi am văzut primii kilometri asfaltați pe DJ 607A, centura Severin – Cerneți – Valea Copcii – Dedovița – Marmanu-Husnicioara – Peri – Prunișor (DN 6). S-au asfaltat aproape doi kilometri până în prezent. Lucrările se vor aborda pe două tronsoane. Pe de o parte, de la intersecția cu drumul care duce la Marmanu și până la intersecția cu DN 6, la Prunișor, iar pe de altă parte, pe varianta ocolitoare drumului surpat în urmă cu patru ani, Valea Copcii – Cerneți – Centura municipiului Drobeta Turnu Severin”  a precizat Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți.

Drumul era aproape impracticabil pe aici, iar situația se agrava și mai tare când ploua sau când ningea. Situația s-a agravat și mai mult după ce cu patru ani în urmă, drumul s-au surpat pe o porțiune de aproximativ 500 de metri. Cu o valoare de opt milioane de euro, investiția este una din cele mai importante derulate de Consiliul Județean Mehedinți. Banii necesari în vederea derulării ei provin din fonduri europene și de la bugetul Consiliului Județean. Constructorii lucrează în aceste zile la realizarea terasamentelor, a podețelor, dar și la turnarea asfaltului.

1,758 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.