A început asfaltarea străzilor din Banovița

A început asfaltarea străzilor din Banovița

Au bătutu drumul primăriei severinene ani la rând fără ca cineva să îi bage în seamă! Este vorba despre locuitorii cartierului Banovița, acolo unde se trăiește mai greu decât la țară. Fără drumuri, fără utilități și fără nici măcar o promisiune că lucrurile se vor îndrepta! A venit însă vremea ca lucrurile să se schimbe pentru locuitorii acestui cartier unde a demarat cel mai amplu proiect de modernizare a străzilor. Lucrările au demarat astăzi (n.r. 23 ianuarie), iar constructorii dau asigurări ferme că, până la sfârșitul anului, zona va fi de nerecunoscut.

Obișnuiți să bată doar la porți închise, oamenii aproape că nu au i-au dat crezare actualului primar, Marius Screciu, atunci când acesta le-a spus că drumurile se vor asfalta, iar toate utilitățile vor ajunge și la ei. De la angajamentul asumat anul trecut cu privire la asfaltarea cartierelor mărginașe și până la demararea efectivă a lucrărilor au trecut doar câteva luni:

”În acest moment au demarat lucrările pe strada Bicazului, unde lucrăm la degajarea zonei pentru a pregăti asfaltarea. Lucrările ar fi trebuit să înceapă în luna martie, dar am ținut să profităm de vremea bună și am început mai devreme. În total, pe fondurile primăriei vom asfalta în primă fază un număr de 9 străzi și urmează apoi ca pe proiectul finanțat pe fonduri europene să fie asfaltată toată zona.  ”Lucrările pe fonduri europene vor demara în primăvara cestui an, în acest moment fiind încărcată în sistemul electronic de licitații procedura de achiziție. Pe acest proiect se vor asfalta toate străzile din cartier, inclusiv strada Banoviței și calea Cernețiului până la intersecția cu centura ocolitoare a orașului.

Voica Briceag

1,393 total views, 4 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.